Mano Gargždai



Šiandien minima Tarptautinė antikorupcijos diena

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos AVPK nuotr. Klaipėdos AVPK nuotr.

Gruodžio 9 dieną minima Tarptautinė antikorupcijos diena, skirta kovos su korupcija problemoms spręsti, atkreipti visuomenės dėmesį į plintančią korupciją ir paskatinti žmones užkirsti jai kelią.

 

Klaipėdos apskrities pareigūnai pastebi, kad situacija dėl piliečių bandymo papirkti pareigūnus, kasmet gerėja. Dėl kyšininkavimo (pagal LR BK 225 str.) per pastaruosius penkerius metus Klaipėdos apskrityje nepradėtas nė vienas ikiteisminis tyrimas. Dėl papirkimo (pagal LR BK 227 str.) 2020 m. ir 2021 m Klaipėdos apskrityje pradėta po 3 ikiteisminius tyrimus, 2019 m. – 6, o 2017 m. – net 23 ikiteisminiai tyrimai. Per vienuolika 2022 m. mėnesių pradėti keturi ikiteisminiai tyrimai, iš jų du dėl bandymo papirkti policijos pareigūnus.

2022-06-20 apie 05.00 val. Klaipėdoje, Kalnupės g., 1976 m. gimęs automobilio vairuotojas, kuriam nustatytas 0,61 prom. neblaivumas, siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už šį pažeidimą, jį sustabdžiusiems pareigūnams pasiūlė 200 eurų kyšį.

2022-07-17 apie 22.30 val. Rietavo sav., kelyje Vilnius–Kaunas–Klaipėda, Antkopčio kaimo ribose, krovininio automobilio vairuotojui gimusiam 1986 m. buvo nustatytas 1,91 prom. neblaivumas. Vyras taip pat bandė „susitarti“ pareigūnui į ranką įsprausdamas 500 eurų kyšį.

Policijos pareigūnai ragina visų pirma nepažeidinėti įstatymuose numatytų reikalavimų ir taisyklių, o prasižengus – nebandyti išvengti atsakomybės. Už bandymą papirkti valstybės tarnautoją ar jam prilyginamą asmenį, pilietis gali būti baudžiamas bauda, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu nuo ketverių iki septynerių metų (pagal LR BK 227 str.).

Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai žmonių nepakantumą korupcijai skatina nuolat – kartu su socialiniais partneriais rengia įvairias prevencines antikorupcines priemones, tokias kaip „Švarus vairuotojas“ ar „Kyšis išpurvina“. Daug dėmesio skiriama bendrauti su moksleiviais ir ugdyti jaunosios kartos nepakantumą korupcijai.

Šiandien imuniteto padalinio pareigūnai Klaipėdos apskrities VPK lankytojams, taip pat ir pareigūnams bei darbuotojams, dalijo skrajutes, kvapus automobiliams, kitos atributikos, primenančios apie korupcijos daromą žalą ir raginančios užkirsti jai kelią.  

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 162 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,