Mano Gargždai



Įteikta Vytauto Majoro premija ir pristatyti grakštūs tautodailininkų darbai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Lauros Jankutės nuotr. Lauros Jankutės nuotr.

Gargždų krašto muziejų ketvirtadienio vakarą lydėjo aplodismentų ir sveikinimų gausa – pristatyta Klaipėdos rajono tautodailės darbų paroda „Dovana miestui“ ir įteikta jau septintoji Vytauto Majoro premija.

 

Šių metų Vytauto Majoro premijos laureate tapo tautodailininkė Dalia Lengvinaitė – aktyvi lietuvių tradicinės kultūros puoselėtoja, etnologė. Kūrėjos kruopščiai surišti šiaudiniai sodai įspūdingai puošia muziejaus erdvę ir ten bus eksponuojami iki sausio 3 d.

Parodos pristatymo metu padėkos įteiktos ir tautodailininkams, dovanojantiems miestui autentiškumu alsuojančią savo kūrybą – tai įvairiais ornamentais dabintos pirštinės, riešinės, aksesuarai, suknelės, piešiniai bei kitos kompozicijos. Parodoje svečiavosi ir Tautodailininkų sąjungos Šilutės sekcijos pirmininkė Rūta Emigart-Čiuželienė, taip pat papuošusi muziejaus sienas savo ypač įprasmintais karpiniais. Jaukią vakaro atmosferą kūrė dainos studijos „Bangelės“ mergaičių balsai bei Gargždų krašto muziejaus direktorės Sigitos Bučnytės žodis. Į pristatymą susirinko ir sveikinimo žodžius laureatei tarė kolegos, artimieji, praėjusių metų premijos laureatai ir Savivaldybės vadovai.

2016 m. įsteigta Vytauto Majoro vardo tautodailininko premija siekiama paskatinti Klaipėdos rajono liaudies meno kūrėjų aktyvumą, kūrybiškumą, meistriškumą, pagerbti tautodailininkus, tęsiančius senųjų amatų tradicijas. Praėjusiais metais premija buvo įteikta Klaipėdos rajono vardą garsinančiai tautodailininkei Ritai Riaukei.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 272 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,