Mano Gargždai



Į Naujuosius palydės Klaipėdos kamerinio orkestro šventine energija pulsuojanti programa

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
E. Sabaliauskaitės nuotr. E. Sabaliauskaitės nuotr.

Paskutinį šių metų vakarą nuskambės finalinis šventinės klasikos festivalio „Salve Musica“ akordas. Tradiciškai baigiamąją programą atliks Klaipėdos kamerinis orkestras, vadovaujamas Mindaugo Bačkaus, o solo partiją atlikti šiemet pakviestas pripažintas italų dirigentas ir saksofonininkas Federico Mondelci. Į šventinį koncertą bilietai jau išparduoti.

 

F. Mondelci su Klaipėdos kameriniu orkestru atliks šventiškai nuteikiančią programą, kurioje skambės gerai žinoma XX-XXI amžiaus kūrėjų muzika: melodingi fragmentai iš populiarių kino filmų, originalūs ir efektingi kūriniai styginiams. Ypatinga renginio staigmena klausytojams saksofonui ir styginiams aranžuota grupės The Beatles kūryba. Programą ir atlikėjus pristatys bei pakilią vakaro atmosferą kurs muzikologė Rasa Murauskaitė.

F. Mondelci – aktyvus šiuolaikinės muzikos propaguotojas ir grojimo saksofonu technikos novatorius. Jam dedikuotos kompozicijos, kurios skamba Europos ir Amerikos koncertų scenose. atlikėjas dažnai koncertuoja ir kaip dirigentas.

Per pastaruosius 20 metų F. Mondelci įsitvirtino kaip vienas lyderiaujančių savo kartos saksofonininkų. Atlikėjo pasirodymai vyko Vokietijoje, Ispanijoje, Suomijoje, Japonijoje, Naujojoje Zelandijoje, JAV ir kitur. Jis koncertavo su garsiais orkestrais, tarp jų – Orchestra Filarmonica della Scala, BBC Philharmonic Orchestra ir kiti.

Šiemet veiklos 30-metį minintis Klaipėdos kamerinis orkestras muzikos kritikus ir melomanus stebina tiek originaliomis žinomų kūrinių interpretacijomis, tiek netikėtais meniniais eksperimentais, atlikdamas jam dedikuotus opusus.

Naujametis koncertas vyks gruodžio 31 d. 18.30 val. Klaipėdos koncertų salėje (KKS).

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 319 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,