Mano Gargždai



Šachmatų entuziastai metus palydėjo tradicinėse varžytuvėse

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
2022 metų rajono standartinių šachmatų pirmenybių prizininkai po apdovanojimo: 1. Daiva Dieninė, 2. Dovydas Spevak, 3. Vasilijus Čiornas. Sporto centro nuotr. 2022 metų rajono standartinių šachmatų pirmenybių prizininkai po apdovanojimo: 1. Daiva Dieninė, 2. Dovydas Spevak, 3. Vasilijus Čiornas. Sporto centro nuotr.

Daugiau kaip tris dešimtmečius trunkanti tradicija naujuosius metus sutikti šachmatų „Žaibo“ turnyru buvo išlaikyta. Gruodžio 30 d. rajono šachmatininkai ir svečiai rinkosi sporto centro šachmatų patalpose. Varžybose dalyvauti norą pareiškė 28 įvairaus lygio ir amžiaus šios sporto šakos gerbėjai. Į svečius atvyko ir norą sužaisti pareiškė iš Didžiosios Britanijos trumpam į Lietuvą sugrįžęs buvęs mūsų ugdytinis Eimantas Sabutis.

 

     Buvo žaidžiama 11 ratų, kiekvienam žaidėjui skiriant po 3 minutes + 2 sekundes visai partijai. Kova buvo labai atkakli – lyderių gretose nuolat šmėžavo tiek patyrę klubo šachmatininkai, tiek perspektyvus jaunimas. Finiše savo pranašumą, vis tik, įrodė daugkartinis rajono pirmenybių nugalėtojas Arvydas Mickus, jis surinko 9 taškus ir pustaškiu aplenkė pagrindinį savo konkurentą, sporto centro ugdytinį Žygimantą Staponą. Po 7,5 taško pelnė Arūnas Gincas ir Valdas Jonelys, 7 taškai krito sporto centro ugdytinio Dovydo Spevak sąskaitoje, jis penktas. Dovydas varžybų pradžioje buvo išsiveržęs į lyderius, po 4 turų turėjo 4 taškus, bet link finišo truputėlį stabtelėjo, to pasekoje varžovai jį pavijo, o kai kurie net aplenkė.

     Tarp veteranų (60+) pajėgiausiu buvo pripažintas Arūnas Gincas, tarp jaunių – Dovydas Spevak, tarp jaunučių – Dominykas Kušlikis (6,5 taško, 8 vieta bendroje įskaitoje), tarp moterų (merginų) – Auksė Zonytė (6 taškai, 14 vieta bendroje įskaitoje). Vyriausiu varžybų dalyviu buvo pripažintas Petras Mitkevičius, jau skaičiuojantis 84-tuosius metus, o jauniausiu – septynerių Oskaras Kušlikis.

     Tą vakarą buvo daug bendravimo, pagerbti ir apdovanoti ką tik pasibaigusių rajono standartinių šachmatų pirmenybių prizininkai, aptarti besibaigiančių metų pasiekimai, planai kitiems metams. Tokia bendrystė reikalinga siekiant populiarinti šachmatus rajono gyventojų tarpe.

   Dalyviai skirstėsi pakylėti, linkėdami vieni kitiems kitais metais vėl susitikti prie šachmatų lentų. Varžybų sezonas bus tęsiamas. Pagal sporto centro planą jau sausio 4 dieną, 19 val. startuoja tradicinis šachmatų „Žaibo“ maratonas. Jame gali dalyvauti visi norintys, tiek klubo „Mintis“ nariai, tiek sporto centro ugdytiniai, tiek kiti rajono šachmatų entuziastai. Viso įvyks 12 maratono etapų, kiekvieną trečiadienį nuo 19 val., bet kas į bet kurį etapą gali prisijungti, jokių apribojimų čia nėra. Tad, iki susitikimų prie šachmatų lentų! Ir gerų visiems Naujųjų metų!

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 276 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,