Mano Gargždai



Jaunieji rajono šachmatininkai metus pradėjo tarptautiniame šachmatų kongrese Druskininkuose

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Zigmo Bitino nuotr. Zigmo Bitino nuotr.

Sausio 6– 8 dienomis Druskininkuose vyko tarptautinis šachmatų kongresas.

 

Sausio 6 dieną vyko „Žaibo“ turnyras „Dainava-2023“. Net 165 įvairaus lygio ir amžiaus šachmatininkai stojo prie starto linijos. Džiugu pažymėti, kad tarp dalyvių buvo net 18 Klaipėdos rajono BĮ sporto centras ugdytinių. O dar džiugiau, kad didžioji jų dalis kovojo pagirtinai, kai kurie – net viršydami lūkesčius.

Kaip ir tikėtasi, keli mūsų lyderiai nuolat buvo pirmose gretose. Geriausiai pasirodęs Žygimantas Staponas devyneriose partijose surinko 6,5 taško ir bendroje įskaitoje buvo 15-toje vietoje (Rtg.+51). 26-toje vietoje – Dominykas Kušlikis, surinkęs 6 taškus ir rekordiškai pasikėlęs savo reitingą – net 157 taškais. Tuoj po Dominyko buvo ir Dovydas Spevak bei Domas Andrijauskas. Abu jie surinko po 6 taškus ir pasiskirstė atitinkamai 29-toje bei 32-oje vietose. 40-toje vietoje buvo Jorė Balčiūnaitė (5,5 taško, Rtg.+17). Vadinasi į pirmąjį geriausiųjų turnyro ketvirtadalį sugebėjo prasibrauti net 5 mūsiškiai. O tai – puikus rodiklis.

Į pirmąją turnyrinės lentelės pusę sugebėjo įšokti po 4,5 surinkę dar trys mūsiškiai, tai Šarūnas Juknius (4,5 taško, 76 vieta, Rtg.+35), Kernius Balčiūnas (4,5 taško, 81 vieta) ir Jogailė Paliulytė (4,5 taško, Rtg.+96 taškai, 83 vieta). Prie „aukso vidurio“ galima priskirti ir po 4 taškus surinkusių dar kelių mūsiškių rezultatus. Tai Auksės Zonytės (94 vieta, Rtg.+81), Mato Valaikos (96 vieta, Rtg.+12), Arvydo Žiūros (97 vieta, Rtg.+16). Šių trijų šachmatininkų turnyriniai koeficientai buvo ganėtinai aukšti, plius reitingų kėlimas geras, o tai įrodo, kad jie nuolat kovėsi prie aukštesnių lentų ir tose pozicijose atsidūrė tik nesėkmingo finišo dėka. O štai gerai finišuodami Tadas Petruškevičius ir Nojus Semenauskas prie mūsų aukščiau minėtos trijulės prisijungė tik paskutiniu momentu. Tadas buvo 108-toje, Nojus 117-toje vietose. Jiedu irgi sugebėjo pasikelti savo Rtg. (Tadas +28, Nojus +3).

129-toje ir 130-toje vietose buvo dar du mūsiškiai (Vytautė Paliulytė ir Oskaras Kušlikis). Abu surinko po 3,5 taško. Yra tikimybė, kad Oskaras įvykdė „Žaibo“ Rtg. reikalavimus. 141-oje vietoje buvo Antanas Čechavičius – 3 taškai, 144-toje – Noja Valaikaitė – 3 taškai, 157-toje – mūsų mažoji Adelė Zonytė – 2 taškai. Jie visi turėjo gerą progą kaupti varžybų patirtį.

Kitas dvi dienas vienu metu vyko net keturi skirtingi greitųjų šachmatų turnyrai, su atskirų amžiaus grupių įskaitomis. Į juos susirinko dar daugiau – net 206 dalyviai. Čia mes turėjome kelias prizines vietas. Tarp pačių mažiausių šachmatininkų (U08 grupė) abu mūsiškiai lipo ant nugalėtojų pakylos. Surinkęs 6 taškus iš 9 galimų Oskaras Kušlikis buvo trečioje vietoje. Tokią pat vietą tarp aštuonmečių mergaičių iškovojo ir Adelė Zonytė. Ji surinko 4,5 taško.

U10 turnyre turėjome du mūsiškius, tai jie buvo turnyrinės lentelės viduryje. Antanas Čechavičius ir Dominykas Kondrotas surinko po 4,5 taško ir tarp B12 pasidalijo atitinkamai 21 ir 25 vietas.

Ypač nepasisekė mūsiškiams su burtais paskutiniuose ratuose U14 (su U12 įskaita) turnyre. Pagrindinius mūsų pretendentus į aukštas vietas suporavo tarpusavyje ir iškart tapo aišku, kad vargu kam iš mūsiškių vaikinų pavyks užkopti ant nugalėtojų pakylos. Tuo labiau, kad ir mūsų finišo pozicijos nebuvo palankios. Galop, tik Auksei Zonytei M12 tarpe pavyko būti antroje vietoje. Noja Valaikaitė čia iškovojo dvyliktą vietą. O vaikinai pasidalino vietas jau už prizininkų ribos. Šarūnas Juknius B12 grupėje buvo septintas, Dominykas Kušlikis – aštuntas. B14 grupėje septintas buvo Matas Valaika, dešimtas – Tadas Petruškevičius, vienuoliktas – Nojus Semenauskas. Šarūnas su Dominyku, nors ir surinko po 6 taškus, bet čia konkurencija buvo didžiulė, tai aukščiau pakilti nebepavyko. Tarp M14 Vytautė Paliulytė buvo ketvirta.

Rapid Open turnyre kovojo mūsų vyriausieji ugdytiniai. Tarp B16 Arvydas Žiūra su 5 taškais buvo dešimtas, Dovydas Spevak – vienuoliktas, Domas Andrijauskas – šešioliktas, Kernius Balčiūnas – dvidešimt antras. Tarp B18 Žygimantas Staponas buvo ketvirtas, tarp M18 Jorė Balčiūnaitė – antra, Jogailė Paliulytė tarp M16 – devinta.

Greituose šachmatuose keliems mūsiškiams pavyko pasikelti reitingus. Rekordininkas čia buvo Arvydas Žiūra, pasikeldamas savo Rtg. net 98 taškais.

Trys dienos pralėkė nepastebimai. Mūsiškiai ne tik žaidė, bet ir pramogavo. Didžioji dalis kartu su tėveliais apsilankė Aquaparke, kai kas Snow arenoje, Druskininkų gydyklose. Buvo puiki proga galutinai palydėti senuosius metus. Tradicinė padėka tėveliams, kartu vykusiems ir padėjusiems spręsti visus klausimus.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 276 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,