Mano Gargždai



Aplinkosaugininkai aiškinasi dėl galimai neteisėtų veiksmų Kunigiškėse

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
AAD nuotr. AAD nuotr.

Aplinkos apsaugos departamento Kretingos aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai gavę pranešimą dėl Palangoje, ties Kunigiškių paplūdimiu, privačiame žemės sklype įtariamai nustumto kopagūbrio paviršiaus, iš karto nuvyko į įvykio vietą. 

 

Nustatyta, kad remontuojant pastatą pajūryje buvo galimai sulyginta kopos paviršinė dalis, pakeičiant reljefą su buvusia natūralia žoline augmenija ir nustumiant apie 10 m ilgio ir 4,5 m pločio juostą buvo pažeistas LR specialiųjų žemės naudojimo sąlygų įstatymas.

Pareigūnai šiuo metu tęsia tyrimą dėl aplinkosauginių pažeidimų. Taip pat bus skaičiuojama aplinkai padaryta žala ir taikoma administracinė nuobauda. O atsakingi asmenys turės atkurti kopos pirminę būklę.

„Svarbu tai, kad pajūrio juosta yra saugoma teritorija ir tai reglamentuojama atskiru LR pajūrio juostos įstatymu. Šios apsaugos tikslas užtikrinti pajūrio juostos subalansuotą naudojimą valstybės bei visuomenės reikmėms. Už darbus sklype atsakingi verslininkai pripažino, kad jie pakeitė vietovės kopagūbrio reljefą“, – sakė Kretingos aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkas Algimantas Skersis.

Aplinkosaugininkai primena, kad pajūrio juostoje draudžiama niokoti gamtos ir kultūros objektus, ardyti paplūdimius, povandeninį krantą, kopagūbrį, kopas, klifo šlaitus ar kitaip žaloti reljefą, dirvožemį, augmeniją ir gyvūniją. 

Skundą dėl remontuojamo objekto pajūryje nagrinėja ir Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija.

Primename, kad pastebėjus aplinkosaugos pažeidimus galite pranešti telefonu 112.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 152 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,