Mano Gargždai



Būsime Lietuvos pritraukti. Vardan tos Lietuvos! (renginio fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Mūsų istorija turtinga svarbiomis, pasididžiavimo vertomis ir minėtinomis datomis, tačiau dalis jų yra ne šiaip sau garsios, bet atraminės, pamatinės. Būtent tokia yra Vasario 16-oji, labai reikšminga kiekvienam lietuviui, žinančiam ir gerbiančiam savo šalies praeitį. O Lietuva, perfrazuojant poeto M. Martinaičio eiles, traukia visus ir kiekvieną – neatplėšiamai, visuotinai, skausmingai, atleisdama, kaltindama, laukdama, priimdama mūsų kaltes... O kas yra valstybė? Valstybė – tai ne tik valdžia, įstatymai, sienos. Valstybė – tai pirmiausia jos žmonės. Žmonės, kurie ją kūrė, gynė, kurie ja tiki. Tai jaunimas, kuris valstybėje auga. Tai – mes visi.

 

Tokio ketinimo ir tikslo vedina vasario 10 d. Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazija, lietuvių kalbos ir literatūros, socialinių mokslų metodinė grupė jau antrą kartą organizavo ir vykdė Klaipėdos rajono 7–9 klasių mokinių integruotą lietuvių kalbos ir literatūros, istorijos, geografijos viktoriną-renginį „AR ŽINAI?“, skirtą Vasario 16-ajai – Lietuvos valstybės atkūrimo dienai – paminėti. Į Priekulės kultūros centrą atvyko 5 rajono mokyklų komandos (po 6 mokinius): Dituvos pagrindinės mokyklos „Kuršaičiai“, Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos „Veiviržėnai“, Gargždų „Kranto“ progimnazijos „Krantas“, Gargždų „Minijos“ progimnazijos „Minijiečiai“ ir Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos „Likimo kalviai“.

Komandos atliko 16 (simbolinis skaičius) literatūrinių, istorinių ir geografinių užduočių, kurias rengė Priekulės I. Simonaitytės gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros, istorijos ir geografijos mokytojai. Dalyvius vertino 3 asmenų vertinimo komisija: Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos direktoriaus pavaduotojai Rugilė Jančauskienė ir Robertas Gricenko bei Priekulės kultūros centro renginių organizatorė Ernesta Zolotova. Viktorinos dalyvius sveikinęs Gimnazijos direktorius Antanas Alčauskis linkėjo jauniems žmonėms išlikti tėvynės patriotais, vertais Lietuvos, ir drąsiai atskleisti savo žinias, o, jei dar ko ir nežino, šioje viktorinoje papildyti savo žinių kraitę.

Viktoriną-renginį pradėjo dešimtokė Milėja Bičkaitytė atlikdama R. Čivilytės dainą „Labas rytas“. Rimtimi ir viltimi išlikti žmonėmis iš Lietuvos pulsavo 10–11 klasių mokinių literatūrinė kompozicija „Būsime Lietuvos pritraukti“ (mokytoja A. Daugėlienė). 11–12 klasių gimnazistai šokėjai (mokytoja Dalia Genčiuvienė) savo plastišku, stilizuotu šokiu „Mano žemė“ tarsi antspaudu patvirtino šio ypatingo minėjimo džiaugsmą. Viktoriną-renginį vainikavo dešimtokų gimnazistų dueto Milėjos ir Ainiaus atliekama G. Paškevičiaus daina „Mano kraštas“ bei nuoširdi padėka dalyviams, nugalėtojų apdovanojimai, KRŠC pažymėjimai pedagogams. Padėkos raštai atiteko „Kuršaičių“ ir „Veiviržėnų“ komandoms. I vietą pelnytai užėmė „Krantas“, antroji teko šeimininkams – „Likimo kalvių“ komandai, o III vieta – „Minijiečiams“.

Viktorina-renginys baigėsi, bet niekada neužsivers, tikėkime, durys, už kurių – mokinių neabejingumo akimirkos, susietos žinios ir gebėjimai, skirti tautos istorijai bei dabarčiai įprasminti. Todėl išlieka ir viltis: būsime Lietuvos pritraukti!

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 358 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,