Mano Gargždai



Valentino diena Dragūnų kvartale baigėsi mįslingu incidentu: nukentėjusi girta penkiolikmetė rasta išrengta ir komoje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vitos Jurevičienės nuotr. Vitos Jurevičienės nuotr.

Vėlų antradienio vakarą gausios pareigūnų pajėgos išskubėjo į Klaipėdoje esantį prestižinį rajoną. Pranešta apie užpultą nepilnametę.

 

Informacija pradėjo plisti socialiniuose tinkluose

Socialiniuose tinkluose pradėjo plisti informacija, kad Klaipėdoje užpulta nepilnametė. Žmonės teigė, kad šalia miškelio buvo rasta mergaitė, jos drabužiai suplėšyti.

Klaipėdos policija patvirtino, kad 21.30 val. gautas pranešimas apie galimai įvykdytą nusikaltimą prieš nepilnametę mergaitę. Pareigūnai informacijos apie įvykį neteikia, tik informuota, kad ikiteisminis tyrimas dar nėra pradėtas, jokie įtariamieji nebuvo sulaikyti ar nustatyti.

Anot policijos atstovės spaudai, įvykio vietoje dirbo pareigūnai, buvo pasitelktas ir kinologas su šunimi.

 

Rado praeivė

Delfi pavyko sužinoti, kad nepilnametę rado praeivė, ji ir iškvietė medikus bei policijos pareigūnus. Moteris iškart įtarė, jog prieš mergaitę buvo įvykdytas nusikaltimas, kadangi ji buvo išrengta.

Rasta nepilnametė buvo šoko būsenos, ją medikai išgabeno į ligoninę.

 

Nepilnametei daugiau nei 14 metų

„Vakarų ekspreso“ duomenimis, Dragūnų kvartale antradienio vakarą tikrai nukentėjo nepilnametė.

Ji nuvežta į Klaipėdos vaikų ligoninę. Nukentėjusioji yra jau ne mažametė, tad jai daugiau nei 14 metų.

Kol kas duomenų, kad būtų įvykdytas lytinis nusikaltimas (išžaginimas, išprievartavimas ar seksualinis priekabiavimas), pareigūnai neturi. Šiuo metu pareigūnai renka medžiagą dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Daug kas paaiškės, kai bus galima apklausti pačią nukentėjusiąją. Antradienio vakarą to padaryti nepavyko.

 

Manoma, kad mergaitė buvo neblaivi

„Vakarų ekspreso“ duomenimis, paauglė galimo nusikaltimo padarymo metu buvo neblaivi.

Bus atlikta ir ekspertizė, kurios išvados paneigs ar patvirtins tiriamas nusikaltimo versijas. Kadangi nukentėjusioji yra nepilnametė, jokios informacijos nei apie ją, nei apie jos sveiktos būklę, nei apie įvykio aplinkybes teisėsaugininkai neteikia.

 

Papildyta R. Požėlos komentaru

Lietuvos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla atskleidė daugiau detalių apie rastą išrengtą nepilnametę.

„Vyko Valentino dienai skirtas vakarėlis, jis vyko viešoje vietoje, buvo vartojamas alkoholis tarp nepilnamečių. Vartojamas, matyt, labai nesaikingai. Gavome informaciją iš asmens, kad vienas asmuo fiziškai tempia kitą asmenį.

Policija sureagavo žaibo greičiu, sulėkė didelės mūsų pajėgos. Vienai nepilnametei, kuri gulėjo ar buvo tempiama, nustatytas virš 3 prom. girtumas.

Šiuo metu mes neturime duomenų, kad tai buvo užpuolimas. Mūsų vertinimu, tai buvo kontaktas pažįstamų asmenų, susijęs su asmens tempimu, pastūmimu. Mano žiniomis, ikiteisminis tyrimas nėra pradėtas, toliau tikslinama informacija. Užpuolimo versija ir seksualinio nusikaltimo versija atmesta“, – atviravo R. Požėla.

 

Vaiko teisių apsaugos komentaras

Delfi susisiekė su Vaiko teisių apsaugos tarnyba, jų atstovė spaudai Greta Bliutaitė teigė, kad į įvykį buvo reaguota iš karto.

„Vaiko teisių gynėjai visuomet pasirengę padėti ir reaguoja į kiekvieną pranešimą apie galimą vaiko teisių pažeidimą. Nagrinėdami vaiko teisių pažeidimą, vykstame į šeimą ir visada bendraujame su vaiko šeimos nariais, vertiname situaciją šeimoje, išklausome vaiko nuomonę, jeigu pagal amžių ir sveikatos būklę jis gali ją išsakyti. Ištikus krizinei situacijai šeimoje, vaiko teisių gynėjai visada pasiruošę padėti: pakonsultuoti, nukreipti pas kitus specialistus – psichologus, medikus, socialinius darbuotojus, teisininkus ir kt.

Ne išimtis – ir jūsų minimas atvejis. Buvo reaguota iš karto vos tik sulaukus informacijos, kad vaikui reikalinga pagalba.

Vaiko teisių gynėjai nedelsdami susisiekė su vaiko šeima ir pasiūlė pagalbą. Šiuo metu svarbiausia – pasirūpinti vaiko sveikata, tad juo rūpinasi medikai. Kai tik bus visiškai pasirūpinta vaiko sveikatos būkle, vaiko teisių gynėjai su juo susitiks, vertins, kokios pagalbos gali reikėti, ir ją inicijuos“, – informavo G. Bliutaitė.

 

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 147 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,