Mano Gargždai



Artimiausiomis dienomis sulauksime sniego ir šlapdribos

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Astos Šatkienės nuotr. Astos Šatkienės nuotr.

Pirmadienio dieną dangus bus apsiniaukęs, per Lietuvą keliaus šiltasis atmosferos frontas, kuris su savimi neš drėgmę. Jau rytą pirmieji krituliai pasirodys vakariniame pakraštyje, o rytinius rajonus pasieks apie pietus. Kris daugiausia sniegas ir šlapdriba, Vakarų Lietuvoje pereis į lietų. Pūs stiprokas pietvakarių, vakarų vėjas, vietomis gūsiuose įsibėgės iki 15–20 m/s, o pajūryje ir iki 23 m/s. Kadangi bus vėjuota, vietomis sniegas bus pustomas, kai kur kils trumpa pūga. Bus slidu, vietomis galima lijundra. Taigi keliaujantiems reikės būti atsargiems. Temperatūra Vilniaus, Utenos ir Panevėžio apskrityse kils iki 0–2, aplink Kauną, Šiaulius ir Alytų iki 2–4, o Tauragės ir Klaipėdos apylinkėse iki 4–6 laipsnių šilumos.

 

Antradienio naktį krituliai vis dar numatomi didesnėje šalies dalyje, bet daugiausia rytinėje šalies pusėje. Be to jie jau bus ne tokie intensyvūs ir iki vidurnakčio pasitrauks iš Lietuvos. Bet išliks vėjuota: pietvakarių, pereinantis į šiaurės vakarų, vėjo gūsiai daug kur sieks 15–20 m/s. Temperatūra pasiskirstys nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos. Dieną numatomi daugiausia nedideli, trumpi krituliai, daugiausia sniegas ir šlapdriba. Vėjas po truputį ims imti, pavojingi gūsiai numatomi jau tik vietomis, didesnė tikimybė pietinėje šalies pusėje. Termometrai įdienojus rodys 0–5 laipsnius šilumos.

Trečiadienio naktį pasnyguriuos. Formuosis plikledis. Šiaurinių krypčių vėjas bus vidutinio stiprumo. Temperatūra kris iki 3–8, o ten kur ilgiau pragiedrės atšals ir iki 9–11 laipsnių šalčio. Dieną žymesnio sniego nenumatoma, retkarčiais pasirodys saulė. Temperatūra kils vangiai, laikysis 2–7 laipsnių šaltis.

Ketvirtadienį trumpam ties Lietuva įsitvirtins aukšto slėgio sritis. Kritulių tikėtis neverta, pro debesis pasirodys saulė. Be to naktį ims veržtis didesnis, žiemiškesnis šaltis – iki 8–13, ilgiau pragiedrėjus ir iki 16–17 laipsnių šalčio, pajūryje šaltis švelnesnis – 5–7 laipsniai. Dieną ši šalčio banga atslūgs, bus 1–6 laipsniai šalčio, o vakariniame pakraštyje sušils iki 0–2 laipsnių šilumos. Šiek tiek sustiprės rytų, pietryčių vėjas, pūs 6–11 m/s greičiu.

Nuo penktadienio orai vėl subjurs, atslinks krituliai, vyraus sniegas. Bet kartu atkeliaus ir šiltesnė oro masė, todėl naktį šals iki 2–7 laipsnių šalčio, pajūryje bus apie 0, o dieną sušils iki 0–4 laipsnių šilumos.

Panašu, kad savaitgalį temperatūra mažai skirsis nuo penktadienio. Šeštadienis numatomas gana drėgnas, o sekmadienį kritulių bus mažiau.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 204 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,