Mano Gargždai



Klaipėdoje duris atvėrė šiuolaikiška vaikų poliklinika

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos m. sav. nuotr. Klaipėdos m. sav. nuotr.

Vakar Juozo Karoso gatvėje atidaryta Klaipėdos vaikų ligoninės konsultacinė poliklinika, kainavus daugiau nei 2,5 mln. eurų.

 

Naujajame pastate bus teikiamos antrinio ir tretinio lygio paslaugos Klaipėdos krašto vaikams, tad jau dabar formuojama kur kas didesnė specialistų komanda. Į naują polikliniką persikels Ankstyvosios korekcijos centras iš Taikos pr. 76.

Klaipėdos vaikų ligoninės vadovo Virginijaus Žalimo teigimu, numatytos paslaugos bus pradėtos teikti pagal planą etapais, ne visos iš karto, atsižvelgiant į aktualumą.

Naujos Konsultacinės poliklinikos plotas kur kas didesnis nei buvusiosios: 1 500 kv. metrų. Beveik dvigubai padaugėjo ir kabinetų – nuo 15 iki 28. Tai labai funkcionalus pastatas, suprojektuotas tikslingai – poliklinikai. Panaudotos geros kokybės statybinės medžiagos.

Bendra projekto vertė 2 557 834 Eur. Klaipėdos miesto savivaldybės lėšos – 807 287 Eur, ES lėšos – 1 750 547 Eur.

Naujojo pastato fasadas švyti, sutvarkyta aplinka, įrengtos vietos automobiliams. Šalia pagrindinio ligoninės pastato Juozo Karoso g. 12 stovinti poliklinika penkių aukštų, su rūsiu. Ji įstiklinta galerija sujungta su Klaipėdos vaikų ligoninės pagrindiniu pastatu, kuriame yra visi diagnostiniai skyriai ir padaliniai.

Našus liftas, mamos ir vaiko kambarys, įrengta įvaža, tad naujoji poliklinika kur kas patogesnė neįgalius ir mažus vaikus auginantiems tėvams. Suprojektuota kokybiška vėdinimo, rekuperacijos sistema, ateityje leisianti kur kas greičiau išvėdinti patalpas ir taip užtikrinti pacientų bei darbuotojų saugumą. Atsirado personalo, dokumentacijos laikymo kabinetai.

„Siekėme pagerinti Klaipėdos vaikų ligoninėje teikiamų specializuotų II ir III lygio ambulatorinių paslaugų kokybę bei prieinamumą, spręsti susidariusias problemas – tam skirtas naujas Konsultacinės poliklinikos pastatas“, – sako V. Žalimas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 274 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,