Mano Gargždai



Brutalus santykių aiškinimasis Gargžduose: auką užpuolė, pripurškė dujų ir metaliniu strypu daužė galvą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Policijos nuotr. Policijos nuotr.

Uostamiesčio teisėsaugininkai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl pasikėsinimo sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą. Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) pareigūnai, vadovaujami Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorų, tiria nusikalstamą veiką, kurios metu, kaip įtariama, brutaliais būdais buvo aiškinamasi tarpusavio santykius.

 

2022 m. rugpjūčio mėn. pabaigoje Gargžduose, vienoje iš daugiabučių namų laiptinių, buvo užpultas 27 m. vyriškis. Turimais duomenimis, prieš jį buvo panaudotos ašarinės dujos bei metaliniu strypu suduoti smūgiai į galvos sritį. Medicinos ekspertai 27 m. nukentėjusiajam nustatė sužalojimus, atitinkančius nežymų sveikatos sutrikdymą.

Šiuo metu turimi duomenys leidžia įtarti, jog asmuo buvo užpultas 22 m. ir 37 m. vyrų. Pastarasis teisėsaugos pareigūnams jau žinomas – 2022 m. jis buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis.

Manoma, kad šios nusikalstamos veikos bendrininkai užpuolimui kruopščiai rengėsi iš anksto, pasirūpino kaukėmis, ašarinėmis dujomis, radijo stotelėmis bei metaliniais strypais, kuriuos, kaip įtariama, panaudojo nusikaltimo vykdymo metu. Pas įtariamuosius atliktų kratų metu rasta medžiaginė kaukė, trys dujų balionėliai, vienuolika radijo stotelių, keturi šaunamieji ginklai.

Šiuo metu įtarimai dėl pasikėsinimo sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą yra pareikšti dviem asmenims. Abiem įtariamiesiems paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Už sunkų sveikatos sutrikdymą numatytas laisvės atėmimas iki 10 metų.

 

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 304 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,