Mano Gargždai



Mažiausieji rajono šachmatininkai jėgas išbandė Lietuvos vaikų pirmenybėse

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asmeninio albumo nuotr. Asmeninio albumo nuotr.

Kovo 24–26 dienomis Vilniuje, St. Palace viešbučio konferencijų salėje vyko Lietuvos vaikų U08 šachmatų pirmenybės. Susirinko kovoti 33 berniukai ir 16 mergaičių iš įvairių Lietuvos šachmatų mokyklų. Tarp dalyvių buvo ir trys Klaipėdos rajono BĮ Sporto centras ugdytiniai: Adelė Zonytė, Emilijus Mineikis bei Gabrielius Martinkus. Dieną prieš iš dalyvių sąrašo iškrito vienas pajėgiausių B08 jaunųjų šachmatininkų Lietuvoje – Oskaras Kušlikis. Tai buvo smūgis mūsų ir taip negausiai delegacijai.

 

Susirinko nemažai gero lygio mažųjų šachmatininkų, todėl mūsų mažiesiems nelengva buvo kovoti dėl aukštesnių vietų. Nepaisant to, visi trys mūsiškiai po truputį rinko taškus. Žinoma, buvo apmaudžių pralaimėjimų, po kurių tekdavo braukti ašaras. Bet visa tai – patirtis ateičiai.

Po 4 turų pati mažiausia ir jauniausia mergaičių čempionato dalyvė Adelė Zonytė turėjo 3 taškus, kas nustebino čia visus specialistus. Deja, pakilus į lyderių tarpą, Adelei teko atlaikyti pačių pajėgiausių dalyvių spaudimą, o po patirtų pralaimėjimų nusileisti į galutinę 11-tą vietą. Tiesa, paskutiniame ture reikėjo tik sėkmingai realizuoti turimą pranašumą, ir Adelė būtų buvusi net ketvirtoje vietoje. Bet... didžiąsias jos pergales palikime ateičiai.

O ką mūsų mažieji berniukai be lyderio Oskaro Kušlikio? Tiek Gabrielius Martinkus, tiek Emilijus Mineikis, abu stengėsi iš paskutiniųjų. Abu surinko po 3 taškus iš 8 galimų ir draugiškai pasidalijo 28–29 vietomis. Jeigu Adelė čempionato krikštą gavo dar pernai, tai Emilijus su Gabrieliumi pirmuose turuose kol aklimatizavosi, teko patirti po keletą pralaimėjimų. Po to apsiprato, ir pasipylė pergalės. Tiesa, nebuvo jų daug, bet kiekviena teikė džiaugsmą.

Čempionatai vyko pačiame Vilniaus centre, tad po turų vaikai su tėveliais turėjo galimybę pavaikščioti po sostinės senamiestį, kas buvo tarsi sudėtinė mūsų išvykos dalis. Ačiū už tai tėveliams, lydėjusiems savo atžalas ir padėjusiems spręsti problemas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 190 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,