Mano Gargždai



Kviečia šeimas paminėti Vaikų knygos dieną Ievos Simonaitytės vasarnamyje Priekulėje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Pasaka lagamine „Voro vestuvės“/ Vaikų literatūros muziejaus nuotr. Pasaka lagamine „Voro vestuvės“/ Vaikų literatūros muziejaus nuotr.

Balandžio 1-ąją Gargždų krašto muziejaus filialas Ievos Simonaitytės memorialinis muziejus skelbia šeimų savaitgalį ir kviečia dalyvauti Vaikų literatūros muziejaus parengtoje teatralizuotoje edukacinėje programoje – pasaka lagamine VORO VESTUVĖS.

 

Tarptautinės vaikų knygos dienos paminėjimas

Balandžio 2-ąją ne tik danų pasakininko Hanso Christiano Anderseno gimimo diena, bet ir Tarptautinė vaikų knygos diena, kurią paragino švęsti Jella Lepman 1967 metais parašiusi atvirą laišką pasaulio skaitytojams.

Nuo to laiko laiškus skaitytojams Tarptautinės vaikų knygos dienos proga yra parašę garsiausi pasaulio vaikų rašytojai: Astrida Lindgren, Meindertas DeJongas, Katherine Paterson, Cristine Nöstlinger ir kiti. 2019 metų Tarptautinės vaikų knygos dienos plakatą ir tekstą sukūrė vaikų knygų iliustruotojas ir autorius Kęstutis Kasparavičius.

Šių metų laišką sukūrė iškilus graikų rašytojas Vagelis Iliopoulos, o plakatą iliustratravo Photini Stephanidi. Jie drauge kviečia švęsti vaikų knygos galią, propaguojant lygybės, įvairovės ir įtraukties vertybes, o taip pat kurti žmonių ryšius, pasitelkdami toleranciją ir supratimą. Šio kreipimosi tema – „Aš esu knyga, perskaityk mane“.

Mano siela – tai istorija, kurią pasakoju.

Kiekviena knyga pasakoja savą istoriją.

Galbūt atrodome visai nepanašios:

vienos didelės, kitos mažos,

vienos nespalvotos, kitos spalvingos,

vienų – šimtai puslapių, kitų – vos keli.

 

Šeimų savaitgalis muziejuje

Todėl smagią juokų dieną – balandžio 1-ąją – Ievos Simonaitytės memorialinis muziejus Priekulėje skelbia šeimų savaitgaliu ir kviečia apsilankyti šeimas su vaikais.

Šeštadienį 14 valandą laukiami tik pradedantys ar besimokantys skaityti, mėgstantys arba norintys daugiau laiko skirti knygoms vaikai su mamomis ir tėčiais.

Ieva Simonaitytė yra sakiusi „Vaikams aš esu skolinga. Jiems per mažai sukūriau...“. Tad minėdamas Tarptautinę vaikų knygos dieną rašytojos memorialinis muziejus į svečius pasikvietė kitą muziejų. Išvažiuojamąją edukaciją rašytojos Ievos Simonaitytės vasarnamio verandoje surengs iš Kauno atvykusios Vaikų literatūros muziejaus edukatorės.

 

Priekulėn atvyksta pasaka lagamine

Ne tik pasaka, bet ir visas teatras gali sutilpti lagamine! Nereikia nei scenos, nei užkulisių – lagaminas prasiveria su ant sienelių įtaisyta scenografija, pirštininės lėlės – veikėjai – įsitaiso ant vaikų rankų, belieka išsidalinti žodžius ir išsirinkti raiškiausiai skaitantį pasakotoją.

Atvėrę lagaminą kartu su iš Kauno atvykusiomis Vaikų literatūros muziejaus edukatorėmis, vaikai išsitrauks eilėraščių ir pasakų veikėjus, kitą teatrinį rekvizitą ir kurs eilėraščio spektakliuką! Prieš tai susipažins su svarbiausiais teatro terminais - scena, užkulisiai, scenografija, režisierius, aktorius, repeticija.

VORO VESTUVĖS – tai nuotaikinga Justino Marcinkevičiaus poema, pasakojanti apie nedorėlį vorą Tabalai, kuris labai norėjo pagrobti ir vesti saulę. Smagiame kūrinyje yra daug personažų – įvairių paukščių, vabalų ir kitų nuotaikingų miško sutvėrimų, kurie tampa svarbiais vestuvių veikėjais.

Šis teatralizuotas žaidimas įtrauks į linksmą nuotykį visus susirinkusiuosius. Atvykę į Tarptautinei vaikų knygos dienai paminėti skirtą renginį galėsite iš arčiau susipažinti su voro vestuvių dalyviais, išgirsti vaikų literatūros rekomendacijų bei puikiai ir kūrybiškai praleisti laiką!

////

KADA: 2023 m. balandžio 1 d. (šeštadienį) 14 val.

KUR: Ievos Simonaitytės memorialinis muziejus, Vingio 11, Priekulė

TRUKMĖ – 1 valanda

BILIETO KAINA – 5 eurai

Dalyvių skaičius ribotas. Kviečiame REGISTRUOTIS telefonu arba užpildant formą:

https://forms.gle/fDCmVTZVxny2op8p8

Rekomenduojame 5–10 metų vaikams.

Daugiau informacijos telefonu – 8 670 37145.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 458 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,