Mano Gargždai



Apie nesąžiningą elgesį galite pranešti „Sodros“ anoniminiu pasitikėjimo telefonu

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Mano Gargždai archyvo nuotr. Mano Gargždai archyvo nuotr.

Kolega, kuriam išduotas elektroninis nedarbingumo pažymėjimas, lankosi pramoginiuose renginiuose? Įtariate „Sodros“ darbuotojo nesąžiningą elgesį? Apie tokius ir panašius atvejus galite pranešti „Sodros“ anoniminiu pasitikėjimo telefonu 1883.

 

„Pilietinę visuomenę kuriame visi kartu ir nuo mūsų pačių priklauso, kokį elgesį toleruosime, o kokiam sieksime užkirsti kelią. Jei matome korupcijos apraiškų, verta netylėti ir apie jas informuoti, juk piktnaudžiaujantys žmonės elgiasi nesąžiningai ne tik konkrečios institucijos ar visos valstybės, bet ir visų sąžiningų piliečių atžvilgiu“ – sako „Sodros“ Veiklos stebėsenos ir kontrolės skyriaus vedėja Diana Stankevičienė.

Anoniminė „Sodros“ pasitikėjimo linija įkurta siekiant didinti „Sodros“ veiklos skaidrumą, identifikuoti ir prevenciškai valdyti darbuotojų korupcijos riziką. Šiuo keliu gali taip pat pasinaudoti gyventojai matantys nesąžiningą elgesį savo aplinkoje.

Pateikti pranešimą galima keliais būdais:

  1. Paskambinę trumpuoju telefono numeriu 1883 arba (+370) 5 250 0883
  • spauskite „1“ („Sodros“ paslaugos);
  • spauskite „7“ (pasitikėjimo telefonas) 2“  (anoniminis pranešimas apie galimus „Sodros“ darbuotojų korupcinius veiksmus ir kitą nesąžiningą veiklą);
  • po signalo palikite balso pranešimą.
  1. Prašykite „Sodrai“ el. paštu .
  2. Praneškite apie korupciją Specialiųjų tyrimų tarnybai
  3. Praneškite apie nelegalų darbą Valstybinei darbo inspekcijai

Visi šie būdai konfidencialūs: pranešimai yra anoniminiai, skambinantis ar rašantis žmogus nėra identifikuojamas ir jo neprašoma jokios asmeninės informacijos ar duomenų.

Per beveik pusantrų metų „Sodros“ pasitikėjimo telefonu gauta 180 anoniminių pranešimų, iš kurių 142 buvo išnagrinėti. Daliai anoniminių pranešimų išnagrinėti nepakako informacijos, kai kurie buvo perduoti kitoms institucijoms: Valstybinei darbo inspekcijai, Valstybinei mokesčių inspekcijai, Užimtumo tarnybai.

Daugiausia – 121 skundas – buvo susijęs su elektroninių nedarbingumo pažymėjimų išdavimu. Šiuo metu pasitvirtina apie dešimtadalis „Sodrai“ teikiamų anoniminių pranešimų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 233 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,