Mano Gargždai



Orų prognozė savaitgaliui: šiluma nesitrauks, daug kur sulauksime lietaus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Astos Šatkienės nuotr. Astos Šatkienės nuotr.

Penktadienio dieną mūsų šalies orus lems tiek anticiklonas, kuris bus įsitvirtinęs virš Šiaurės Rytų Europos, tiek žemo slėgio sritis apimanti visą Pietryčių, Vidurio ir Vakarų Europą.

 

Dangumi plauks tai tankesni, tai retesni debesys, kartais palepins ir saulės spinduliai. Daugelyje rajonų trumpai ir daugiausia negausiai palis. Pūs palyginti stiprus rytų, pietryčių vėjas, kai kur, didesnė tikimybė vakariniuose rajonuose, gūsiai sieks pavojingus 15–17 m/s.

Temperatūra įdienojus kils iki 10–15 laipsnių šilumos, šilčiausia diena bus Kauno, Tauragės, Panevėžio, Šiaulių, Telšių ir Klaipėdos apskrityse, vėsiausia – Alytaus ir Vilniaus apylinkėse.

Šeštadienio naktį sustiprės anticiklono įtaka. Bus debesuota su pragiedruliais, žymesnio lietaus jau nenumatoma, nebent nakties pradžioje kai kur trumpai ir silpnai pakrapnos. Vėjas šiek tiek aprims ir daugiausia pūs iš rytų. Temperatūra pažemės iki 2–7 laipsnių šilumos.

Šeštadienio dieną iš pietvakarių spausis ciklonas. Dangumi plauks tankūs debesys, saulė pasirodys tik retkarčiais. Žymesnio lietaus nenumatoma, tik vakare pietiniame šalies pakraštyje gali pradėti lynoti. Pūs stiprus ir nemalonus rytų vėjas. Temperatūra nekils aukščiau 9–14 laipsnių, šilčiausia diena turėtų būti pietvakariniuose rajonuose, vėsiausia – šiaurinėje šalies dalyje.

Sekmadienį iš pietų atkeliaus ir per šalį ims tįsti atmosferos frontas. Dangų pamažu ims dengti tankūs debesys, didesnė pragiedrulių tikimybė bus tik šiaurės vakariniuose rajonuose. Naktį Pietų ir Rytų Lietuvoje, dieną jau daugelyje rajonų palis, bet vyraus negausus lietus. Rytų vėjas rims. Naktį vės iki 1–6 laipsnių šilumos, dieną sušils jau tik iki 6–11 laipsnių, tik kai kur pasirodžius saulė temperatūra pakils iki 12–13 laipsnių.

Pirmadienį vyraus debesuoti orai, pragiedrulių bus nedaug. Trumpai ir negausiai palis tik vietomis. Naktį pūs silpnas, dieną nestiprus rytų, šiaurės rytų vėjas. Naktį temperatūra pažemės iki 1–6 laipsnių šilumos, o dieną jau bus šiek tiek šilčiau, šils iki 9–14 laipsnių.

Antradienį orai išliks panašūs, tačiau debesys dar šiek tiek praretės, o trumpai ir silpnai palis tik kai kur. Naktį pūs nestiprus, dieną vidutinio stiprumo šiaurės rytų vėjas. Naktį vės iki 2–7 laipsnių, dieną jau turėtų sušilti iki 11–16 laipsnių.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 209 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,