Mano Gargždai



Ar vitaminų lašelinės gali padėti gydyti nuovargį ir alkoholio vartojimo padarinius?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Šiandien vis daugiau ir daugiau žmonių patiria lėtinį nuovargį. Kai esame išsekę tiek, kad nebegalime nei dirbti, nei užsiimti mėgstama veikla, reiškia, kad pasiekėme ribą.

 

Deja, daugelis nuovargį laiko šiuolaikinio pasaulio neišvengiamybe, tačiau nesiimant priemonių ilgainiui gali tekti tvarkytis su daug rimtesnėmis sveikatos problemomis. Taigi, kaip galime padėti sau ir artimiesiems? Apie tai kalbamės su „Drops Clinic“ šeimos gydytoja Agne Gudaite-Staškūne.

 

Kas yra lėtinis nuovargis?

Mums visiems kartais reikia gerai išsimiegoti, tačiau lėtinis nuovargis yra kur kas daugiau. Nors nuovargio priežasčių yra daug, tačiau jo simptomai visada yra tokie patys: išsekimas, kūno skausmai, nerimas ir suprastėjusi gyvenimo kokybė.

„Tarp galimų nuovargio priežasčių yra įvairios ligos, nesveika gyvensena, mankštos ir miego trūkumas, lėtinis skausmas, psichologinės problemos“, – sako gydytoja Gudaitė-Staškūnė.

Lėtinio nuovargio sindromas, taip pat vadinamas mialginiu encefalomielitu trunka keletą mėnesių ir nemažėja net ir miegant rekomenduojamą valandų skaičių.

 

Nemalonūs nuovargio simptomai

Anot gydytojos, sindromą taip pat gali sukelti hormonų disbalansas ir stresas, imuninės sistemos problemos arba autoimuniniai sutrikimai, virusinės infekcijos, genetika.

Dauguma žmonių sergančių šiuo sindromu yra vidutinio amžiaus, tačiau jis gali paveikti ir jaunesnius.

„Be jau minėtų simptomų, dalis pacientų skundžiasi jautrumu šviesai, nuotaikos sutrikimais ir depresija, galvos svaigimu, nepaaiškinamu raumenų skausmu, virškinimo problemomis“, – vardija Gudaitė-Staškūnė.

Ar nuo nuovargio gali padėti vitaminų lašelinės?

„Vitaminų lašelinės yra vienas iš greičiausių ir efektyviausių būdų kovoti su nuovargiu ir pagerinti savo gyvenimo kokybę“, – sako gydytoja.

Intraveninė terapija rehidratuoja organizmą aukščiausios kokybės elektrolitais, vitaminais ir mineralais. Šios sudedamosios dalys suteikia energijos ir palengvina nemalonius nuovargio simptomus. Kadangi skysčiai ir vitaminai patenka tiesiai į kraują, rezultatas jaučiamas iš karto.

Kokios medžiagos padeda kovoti su nuovargiu?

„Vitaminas C yra energijos suteikiantis antioksidantas, o B grupės vitaminai, tokie kaip B12, padeda organizmui maistą paversti energija ir gaminti raudonuosius kraujo kūnelius“, – aiškina gydytoja Gudaitė-Staškūnė.

Kitos medžiagos, tokios kaip cinkas, magnis ir glutationas taip pat padeda daugeliui gyvybiškai svarbių procesų, įskaitant maisto pavertimą energija ir raumenų nuovargio mažinimą.

 

Svarbiausių vitaminų kokteilis

Anot gydytojos, intraveninė terapija taip pat padeda kovoti su ląstelių pažeidimais, kuriuos dėl laisvųjų radikalų poveikio kūnas patiria kiekvieną dieną.

Toks vitaminų kokteilis sumažins lėtinį nuovargį, sustiprins imunitetą, padės atnaujinti energijos rezervus ir palengvins streso simptomus.

 

Intraveninės terapijos poveikis:

- Stipresnė imuninė sistema

- Daugiau energijos

- Sumažėjęs stresas

- Organizmo detoksikacija

- Pagerinta medžiagų apykaita

- Sumažinta dehidratacija

- Padidėjęs darbingumas

 

Vitaminų lašelinės ir pagirios

Pagirios niekada nebūna linksmos, kad ir koks smagus buvo vakaras. Per didelis alkoholio kiekis organizme gali sukelti nemalonų šalutinį poveikį ir nepageidaujamus simptomus.

Anot gydytojos, priklausomai nuo to, kaip organizmas toleruoja alkoholį, net nereikia išgerti labai daug. Tam, kad pajustumėte pagirių simptomus gali užtekti vos vienos taurės vyno ar bokalo alaus.

Nemalonios praėjusio vakaro pasekmės gali sugadinti visą dieną, trukdyti užsiimti įprasta veikla bei kelti kaltės ar savigraužos jausmus.

 

Dažniausiai pasitaikantys pagirių simptomai:

- Troškulys

- Skausmingi galvos skausmai

- Jautrumas šviesai ir triukšmui

- Nuovargis

- Raumenų skausmas ir silpnumas

- Pykinimas ir vėmimas

- Galvos svaigimas

- Padidėjęs širdies susitraukimų dažnis

- Irzlumas

 

Ar ir šiuo atveju gali padėti intraveninė terapija?

„Vitaminų lašelinės labai greitai palengvina įvairius pagirių simptomus. Intraveninė terapija papildo kūną skysčiais, vitaminais, elektrolitais ir mineralais, tokiais kaip B grupės vitaminai, vitaminas C, magnis, cinkas, glutationas“, – aiškina pašnekovė.

Lašelinė ne tik pašalina toksinus iš organizmo, bet ir papildo jį svarbiomis maistinėmis medžiagomis, kurių daugelis stokoja dėl patiriamo streso ar netinkamos mitybos.

„Intraveninė terapija iš karto duoda greitų ir veiksmingų rezultatų ir padeda atsigauti nuo pagirių. Procedūra trunka vos 45–60 minučių ir daugelis žmonių iš karto po jos pajaučia pastebimą simptomų pagerėjimą“, – teigia gydytoja.

Taigi, jei ieškote pagalbos kovojant su nuovargiu ir jo simptomais, ar norite išspręsti nemalonias pagirių problemas, lašelinės organizmo stiprinimui Kaune ir ten dirbanti profesionali ekspertų komanda yra visada pasiruošusi padėti. Daugiau informacijos rasite paspaudę nuorodą.

 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 404 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,