Mano Gargždai



Kai norite sutaupyti daugiau: IKI akcijos, spintelės „iššūkis“ ir mėnesis be išlaidų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
SEO nuotr. SEO nuotr.

Kainoms kylant, būdų kaip sutaupyti ieško bene kiekvienas. Todėl šiame straipsnyje norime pasidalyti keliais skirtingais patarimais, kurie gali padėti sumažinti impulsyvių pirkinių kiekį bei, tuo pačiu, sumažinti išleidžiamų pinigų sumą. Kadangi vidutiniškai net penktadalį išleidžiamų pinigų Lietuvoje sudaro išlaidos maistui – daugiausia dėmesio skirsime virtuvei, maisto gaminimui bei akcijoms maisto produktams.

 

Spintelės „iššūkis“ – pasitikrinkite, ar tikrai suvalgote viską

Kada paskutinį kartą tvarkėte virtuvės spinteles? Kiek maisto teko išmesti? Ar radote supelijusios duonos? Konservų su pasibaigusiu galiojimo laiku? O gal užmirštų kruopų, kurių jau nebenorite valgyti, nes net neatsimenate, kada jas pirkote? Suprantame jus, tokie dalykai juk pasitaiko visiems. Tačiau šis smagus ir finansiškai naudingas iššūkis gali padėti sumažinti išmetamo maisto kiekį ir „išgelbėti“ visas seniai pirktas kruopas.

Spintelės „iššūkis“ – tai jokia naujiena, pagūglinę internete angliškai pantry challenge, rasite ne vieną ir ne du straipsnius, vaizdo įrašus ir žmonių atsiliepimus apie šį iššūkį. Jo pagrindinė idėja – visai paprasta. Tiesiog nebeiti pirkti maisto produktų į parduotuvę ir žiūrėti, kiek laiko galite pasigaminti sočius, pilnaverčius patiekalus iš to, ką turite namuose. Dažnai į šį iššūkį įtraukiamas ir šaldytuvas bei šaldiklis, todėl tai puiki proga atlaisvinti šaldiklį artėjant vasarai, kai ir vėl atsiras šviežių vaisių ir daržovių, kuriuos galėsite užšaldyti.

Vieni šio iššūkio laikosi griežtai, kiti parduotuvėse perka tik šviežius vaisius ir daržoves. Tokiu atveju IKI akcijos gali padėti sutaupyti, įsigyti reikiamų produktų. Pavyzdžiui, IKI parduotuvėse galioja nuolaidos vaisiams per #WALK15 programėlę nueitus žingsnius keičiant į nuolaidų kuponus. Kad ir kurį būda pasirinksite jūs – jis leis sumažinti išmetamo maisto kiekį ir pabaigti visus pradėtus kruopų pakelius, bei sunaudoti visus produktus, kurių galiojimo terminas jau eina į pabaigą.

 

Mėnesis be išlaidų – ar tikrai tai įmanoma?

Kai sakome „mėnesis be išlaidų“ – omeny turime išlaidas nebūtiniems produktams. Žinoma, kad būtinosios išlaidos, tokios kaip nuoma, mokesčiai, maistas, kuras ar viešojo transporto bilietai kelionei į darbą niekur nedings. Tačiau būtent išlaidos, kurios nėra būtinos, turėtų būti lygios 0. Jei idėja skamba beprotiškai, galite imtis įvairių variacijų. Pavyzdžiui, nusimatyti itin mažą „nebūtinų“ išlaidų biudžetą – 10, 50 ar 100 eurų (jei įprastai išleidžiate gerokai daugiau) ir žiūrėti, kaip seksis gyventi per šį iššūkio mėnesį.

Nebūtinos išlaidos – tai kosmetika, rūbai, pramogos, kelionės, namų apyvokos daiktai (pvz., naujas puodas, kai turite dar 2 namuose) ir t. t. Žinoma, vykdant tokį iššūkį reikia turėti omeny, kad visada gali atsirasti nenumatytų išlaidų, tokių kaip automobilio remontas, vizitai pas gydytojus, vaistai, vitaminai, kurių neplanavote gerti ir pan. Taupyti savo sveikatos sąskaita tikrai nereikia! Tačiau ar kada susimąstėte, kiek pinigų išleisti iš tikro yra būtina, o kiek išleidžiame, nes tiesiog to norime?

Mėnesis be išlaidų gali būti labai geras atspindys to, kad išties galime gyventi su mažiau. Per šį mėnesį skatiname jus pasidomėti savo vietinės bendruomenės veikla – apsilankyti nemokamuose renginiuose, jogos pamokose, pasiimti knygą iš bibliotekos užuot ją pirkus, vietoj bilieto į kiną – susirasti kada vyks nemokama kino peržiūra, nueiti į muziejų paskutinį mėnesio sekmadienį, kai lankymas yra nemokamas ir t. t. Be to, už lango ateina pavasaris, todėl puikus laisvalaikio praleidimo būdas gali būti tiesiog išvyka į gamtą, pasivaikščiojimas, pasivažinėjimas dviračiais.

O kai pritrūksite vieno ar kito maisto produkto ar buitinės chemijos prekės – IKI akcijos gali padėti sutaupyti ir juos įsigyti pigiau. Esame išbandę visus šiuos taupymo būdus ir galime pasakyti – geriausiai veikia visų jų kombinacija, pavyzdžiui, spintelės iššūkis kas 3 mėnesius padeda nė vienam produktui nesugesti ir nelikti nepastebėtam. O kurį taupymo būdą norėtumėte išbandyti jūs?

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 354 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,