Mano Gargždai



Kretingalės pradinukai aiškinosi, ką knygos pasakoja „Minijos“ progimnazijoje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Ką pasakoja knygos Kretingalės pagrindinės mokyklos bibliotekoje 1–4 klasių mokiniai jau žino. Labiausiai žino tie, kurie per visus šiuos metus ypatingai dažnai ne tik užeidavo į biblioteką, bet su dideliu susidomėjimu ir noru skaitė joje esančias knygutes.

 

Gegužės 3 d. uoliausiųjų skaitytojų laukė staigmena – kelionė į Gargždų „Minijos“ progimnazijos biblioteką. Knygų mylėtojus plačiomis šypsenomis pasitiko ne tik „Minijos“ progimnazijos bibliotekininkės Euridika Piaulokienė bei Sigita Jurjonienė, bet ir lentynose gausiai sutūpusios knygos. Mokinius maloniai nustebino ir 3–okų muzikinis sveikinimas (mok. Eglė Mockienė). Vėliau ir mūsų skaitovai įsitraukė į muzikalų dainos atlikimą naudodami mušamuosius vamzdžius.

Artėjančios Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos proga mokiniai buvo supažindinti su įdomia, patrauklia, įvairiapusiška žurnalisto profesija. Apie žurnalisto kasdienę veiklą, iššūkius, pokalbius, darbo principus pasakojo „Bangos“ laikraščio žurnalistė, laikraščio portalo turinio redaktorė Agnė Adomaitė. Visus ypatingai įtraukė žaidimas „Kokia mano profesija?“. Po gausių spėlionių  apžiūrėję knygų lentynas ir išsiaiškinę, ką gi kalba knygos „Minijoje“, mūsų skaitytojai buvo pakviesti į trumpą ekskursiją po mokyklą. Labai smagią pažintį padovanojo progimnazijos 2c kl. mokytoja Viktorija Jokubaitienė, kuri papasakojo kuo ypatinga jos stebuklinga lazdelė, kokias išdaigas krečia interaktyvioji lenta ir kvietė vaikus sudalyvauti žaidime apie mokytojo profesiją. Mokinius maloniai nustebino bibliotekininkių dovanos: išskirtiniai knygų skirtukai ir ženkliukai.

Negalėjome išvykti nepalikę sparnuotų mūsų bibliotekos knygų linkėjimų. Po uoliausių skaitytojų netikėtos staigmenos „Minijos“ progimnazijos knygų lentynos pasipuošė įvairiaspalviais drugeliais.

Kelionė į kitos mokyklos biblioteką mažiesiems kretingališkiams knygų mylėtojams paliko didelį įspūdį, o jei norėtum kitąmet ir tu papulti į laimėtojų būrį – čiupk knygą, skaityk ir laimėk!

Už puikią viešnagę ir draugystę dėkoju „Minijos“ progimnazijos bibliotekininkėms Euridikai Piaulokienei ir Sigitai Jurjonienei.

                                                

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 322 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,