Mano Gargždai



Gargždų šachmatininkai iškovojo pirmąją komandinių varžybų vietą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Sporto centro nuotr. Sporto centro nuotr.

Gegužės 18 dieną Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijoje vyko Žemaitijos krašto greitųjų šachmatų komandinės pirmenybės, skirtos 2012 metų gimimo ir jaunesniems šachmatininkams. Klaipėdos rajono BĮ Sporto centras į jas delegavo dvi komandas (po 3 berniukus ir 1 mergaitę).

 

Iš viso susirinko kovoti 8 komandos iš Mažeikių, Telšių, Tauragės ir Klaipėdos rajonų. Mūsiškių buvo dvi rinktinės. Pirmąją sudarė: Vėjas Čepauskas, Domantas Taučius, Edgaras Triušys ir Noja Valaikaitė, antrąją – Antanas Čechavičius, Jonas Šimulis, Oskaras Kušlikis ir Eimantė Pukštytė. Geros komandos, apylygės sudėtys, tai buvo galima tikėtis abiejų rinktinių kovojimo dėl prizinių vietų.

Buvo daug gražių ir atkaklių kovų, trečdalis mačų baigėsi lygiais rezultatais. Tarp jų ir mūsų komandų mače buvo fiksuotas rezultatas – 2:2. Paskutiniame ture net keturios komandos turėjo po lygiai taškų, tai viskas ten ir sprendėsi. Galop paaiškėjo, kad Klaipėdos rajono antroji ir Telšių pirmoji komandos surinko po lygiai mačų taškų – po 11 iš 14 galimų. Teko skaičiuoti papildomus rodiklius. Pasirodo, ir prie lentų abi komandos po vienodai surinko. Tada lėmė tarpusavio mačas, kuris baigėsi lygiomis. Tik ketvirto rodiklio dėka (pirmoje lentoje Antanas Čechavičius įveikė savo varžovą) mūsiškiai iškovojo pirmąją vietą. Antanas ir buvo pagrindinis šios pergalės kalvis. Jis prie pirmos lentos surinko 6 taškus iš 7 galimų (pralaimėjo tik mūsų pirmos komandos lyderiui Vėjui Čepauskui). Kiti trys tos komandos atstovai kovėsi panašiai (Jonas Šimulis pelnė 4 taškus, Oskaras Kušlikis su Eimante Pukštyte – po 4,5).

Pirmajai komandai nelabai sekėsi rinkti komandinius taškus. Daugumoje mačų vis kažko pritrūkdavo, nepasisekdavo tai vienam, tai kitam žaidėjui. Tik Vėjas Čepauskas čia smaginosi prie pirmos lentos, tiesiog visus varžovus „nušluodamas“ (7 taškai iš tiek pat galimų). Domanto Taučiaus ir Nojos Valaikaitės indėlis – po 2,5 taško, Edgaro Triušio – 3 taškai. Ir galutinė – šeštoji vieta, net keturis mačus minimaliai pralaimint.

Buvo puiki nuotaika. Dalyvius pasitiko Vincento Borisevičiaus gimnazijos ansamblis, pasirodė ir vietinės šokėjos. Dalyvius sveikino bei apdovanojimus įteikė gimnazijos direktorius Robertas Ežerskis.

Šis projektas – sudėtinė Žemaitijos regiono šachmatų ugdymu užsiimančių įstaigų bendradarbiavimo dalis, kartu tai – ir pasirengimo Lietuvos pirmenybėms etapas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 328 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,