Mano Gargždai



Kokie yra vėdinimo sistemos įrengimo žingsniai?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Vėdinimo sistemos esmė – sudaryti kuo geresnes sąlygas kambariuose gyvenantiems žmonėms. Šviežias, švarus ir sveikas oras yra pastatų projektavimo ir statybos pagrindas.

 

Vėdinimo sistema skirta šiems tikslams:

  • kvėpavimui būtino deguonies tiekimas,
  • aprūpinti deguonimi tinkamam degimo procesų eigai,
  • sumažinti drėgmės kiekį patalpų ore,
  • sumažinti kenksmingų teršalų koncentraciją iki patalpose gyvenantiems

žmonėms priimtinų verčių.

Vėdinimo sistemos veikimas pagrįstas jėgos, kuri judina orą, buvimu – lauko oras patenka į pastatą, o panaudotas oras iš jo pašalinamas. Oro srautą sukelia slėgio skirtumas pastato viduje ir išorėje. Priklausomai nuo jėgos, kuri judina orą, skiriame natūralią ir mechaninę ventiliaciją. Vėdinimo sistemos skirtingos, todėl ir jų įrengimai skirtingi. Apie tai daugiau rasite internete, o mes apžvelkime populiariausius.

 

Būdai ir galimybės

Netinkamai veikiančios gravitacinės vėdinimo pasekmės – aprasoję langai ar per drėgnos vidinės sienos bei namiškių prasta savijauta. Dažnai po to vartotojas nusprendžia naudoti mechaninę ištraukiamąją ventiliaciją. Ši sistema užtikrina nenutrūkstamą oro cirkuliaciją, kuri išleidžiama per išmetimo įrenginį, sumontuotą po lubomis koridoriuje, persirengimo kambaryje, vonioje ar rūsyje. Prie ventiliatoriaus korpuso arba paskirstymo dėžutės montuojami vėdinimo kanalai, kurie išleidžia orą pagal kliento pageidavimus.

Kitas, labiau žinomas ir naudojamas oro mainų būdas – mechaninė tiekimo ir ištraukiamoji ventiliacija su šilumos atgavimu. Naudodamas tinkamai naudojamą vėdinimo įrenginį, paprastai vadinamą rekuperatoriumi, ir oro paskirstymo sistemą, vartotojas visiškai kontroliuoja nuolatinę oro apykaitą, neprarasdamas didžiosios dalies šilumos energijos pastate, kaip gravitacinio vėdinimo atveju. Pagrindinės rekuperatoriaus užduotys yra oro mainai, šilumos atgavimas žiemą arba jos pertekliaus pašalinimas vasarą pastato viduje. Kad mechaninė vėdinimo sistema atliktų savo užduotį, ji turėtų būti tinkamai parinkta. Būsimas vartotojas ar montuotojas dažnai pamiršta apie šį principą ir rezultatas yra neekonomiškos arba sugedusios sistemos, kurios visiškai neatitinka numatyto efektyvumo. Norėdami to išvengti, visada laikykitės taisyklių, taikomų vėdinimui gyvenamuosiuose pastatuose.

 

Rekuperatoriaus parinkimas

Būsimas vartotojas turėtų žinoti, kokios yra įrenginio funkcijos, veikimas ir šilumos atgavimo efektyvumas. Šiame įrenginyje turi būti įrengta tinkama antifrizo sistema su pirminiu šildytuvu, automatiniu apėjimu, geriausiais filtrais, analoginiais įėjimais ir patogiu naudoti valdymo skydeliu.

 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 571 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,