Mano Gargždai



Klaipėdos apskrities pareigūnai pramogauti dviračiais ir paspirtukais ragina atsakingai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos AVPK nuotr. Klaipėdos AVPK nuotr.

Gegužės 24 d. Klaipėdos apskrities VPK Viešosios tvarkos tarnybos Prevencijos skyriaus pareigūnai vykdė priemonę, per kurią stebėjo ar saugiai klaipėdiečiai važinėja dviračiais ir paspirtukais, priminė KET reikalavimus, kurių privalo laikytis šių dviračių transporto priemonių vairuotojai.

 

Pareigūnai pastebi, kad vieni iš dažniausiai fiksuojamų pažeidimų yra, kad elektriniais paspirtukais važiuoja keli asmenys ar yra vežami vaikai, nors tai daryti draudžiama. Taip pat, kad dviratėmis transporto priemonėmis važiuojama ne joms skirtais takais – pavyzdžiui, važiuojama gatve, ar pėstiesiems skirtu šaligatviu, nors šalia yra dviračių takas. Todėl primenama, kad dviračiu, elektriniu paspirtuku, elektriniais riedžiais ir pan., galima važiuoti dviračių takais, pėsčiųjų ir dviračių takais, arba dviračių juostomis, o kur jų nėra – tam tinkamu kelkraščiu. Važiuojant kelkraščiu, pėsčiųjų ir dviračių taku, šaligatviu, privalu duoti kelią pėstiesiems, netrukdyti ir nekelti jiems pavojaus. Dviračių ir elektrinių paspirtukų vairuotojai, važiuodami važiuojamąja dalimi, privalo dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba transporto priemonės priekyje turi degti baltos šviesos žibintas, o gale – raudonos šviesos žibintas. Dėvėti saugos šalmus rekomenduojama visiems, važiuojantiems tokiomis transporto priemonėmis, o jaunesniems nei 18 m. nepilnamečiams – juos tinkamai dėvėti yra privaloma. Taip pat svarbu nepamiršti, kad važiuoti dviračiu ar elektriniu paspirtuku padauginus alkoholio yra draudžiama – leidžiama alkoholio riba yra 0,4 prom. – kaip ir automobilių vairuotojams.

Policijos pareigūnai taip pat primena, kad važiuojant dviračiu taip pat būtina atidžiai stebėti kelio ženklus, nes kai kur dviračių transporto priemonių eismas yra draudžiamas. Pavyzdžiui – Palangoje, J. Basanavičiaus gatvėje, važiuoti elektriniais paspirtukais, dviračiais bei velomobiliais yra draudžiama nuo birželio 1 d. iki rugsėjo 1 d.. Visus metus analogiškas ribojimas galioja ant jūros tilto bei Birutės parke.

Klaipėdos apskrities pareigūnai dviračių ir paspirtukų eismo saugumui skiria itin didelį dėmesį. Ypač šiltuoju metų laiku nuolat rengia tikslines priemones, per kurias dviračių transporto priemonių vairuotojams primenami KET reikalavimai ir už pažeidimus gresianti atsakomybė. Tačiau pasiekti, kad skaudžių nelaimių būtų kuo mažiau, galima tik bendromis jėgomis, todėl atidžiais ir tolerantiškais būti pareigūnai ragina visus eismo dalyvius.

Klaipėdos apskrities kelių policijos duomenimis, per visus 2022 m. Klaipėdos apskrityje užfiksuoti 55 eismo įvykiai, per kuriuos nukentėjo 57 dviračio vairuotojai, vienas dviratininkas žuvo.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 319 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,