Mano Gargždai



Savaitės orų prognozė: kai kur Lietuvoje pagaliau palis

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Astos Šatkienės nuotr. Astos Šatkienės nuotr.

Pirmadienio dieną iš pietryčių priartės ir piečiau mūsų šalies slinks nedidelis žemo slėgio sūkurys. Pradedant pietrytiniais rajonais į šalį pamažu plis tankesni debesys, tik šiauriniuose ir vakariniuose rajonuose giedra ar mažai debesuota turėtų išlikti iki pat vakaro. Pietiniame šalies pakraštyje kai kur trumpai palis. Vėjas daugiausia pūs iš rytų, 8–13 m/s greičiu. Temperatūra įdienojus kils iki 21–26 laipsnių, šilčiausia diena bus vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose, kur diena bus giedriausia, vėsiausia – Alytaus ir Vilniaus apylinkėse, kur debesys atslinks anksčiausiai.

 

Antradienio naktį tankūs debesys dengs pietinius rajonus, čia kai kur trumpai ir silpnai palis, šalies šiaurėje bus nepastoviai debesuota, lyti neturėtų. Šiaurės rytų, rytų vėjas aprims iki 4–9 m/s. Temperatūra dėl tankesnių debesų nekris žemiau 8–13 laipsnių.

Antradienio dieną debesys beveik visoje šalyje prasisklaidys, dažnai džiugins saulės spinduliai, trumpai ir silpnai palynoti gali tik kai kur pietiniuose rajonuose. Vėjas sustiprės iki 6–11 m/s ir daugiausia pūs iš šiaurės rytų, rytų. Temperatūra popietę vėl kils iki 21–26 laipsnių.

Trečiadienį iš pietryčių vėl ims plaukti tankesni debesys, kai kur palis, vyraus trumpalaikis ir negausus lietus. Naktį šiaurės rytų, rytų vėjas aprims iki 3–8 m/s, dieną vėl sustiprės iki 6–11 m/s. Naktį oras atvės iki 9–14 laipsnių šilumos, dieną sušils iki 21–26 laipsnių.

Ketvirtadienį iš pietryčių plūstelės šiltesnio ir drėgnesnio oro masė. Debesuotumas bus nepastovus, vietomis numatomas trumpalaikis lietus, dieną kai kur pažaibuos ir pagriaudės. Vėjas taps besikeičiančios krypties, naktį pūs 3–8 m/s, dieną 5–10 m/s greičiu, tik per perkūniją vėjas gali sustiprėti labiau. Naktį temperatūra pažemės iki 11–16 laipsnių, dieną kils iki 24–29 laipsnių.

Penktadienį bus ir tankesnių debesų, ir giedresnio dangaus plotų, vietomis numatomi trumpalaikiai vasariški lietūs su perkūnija. Vėjas išliks besikeičiančios krypties, naktį pūs 3–8 m/s, dieną 5–10 m/s greičiu, tik per perkūniją gali pasitaikyti stipresnių vėjo gūsių. Naktį oras atvės tik iki 12–17 laipsnių, dieną kais iki 25–30 laipsnių, tik vakariniuose rajonuose vietomis bus vėsiau ir šils iki 22–24 laipsnių.

Pagal dabartinius duomenis, savaitgalį taip pat vietomis nulis trumpalaikiai lietūs su perkūnija, orai išliks labai šilti.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 244 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,