Mano Gargždai



Iš Klaipėdos rajone įkliuvusio medžiotojo paimtas ginklas ir automobilis

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi AAD nuotr. Asociatyvi AAD nuotr.

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos skyriaus pareigūnai, gavę informacijos, kad gerai jiems žinomas medžiotojas, be medžioklės lapo naktį nušovė šerną Klaipėdos rajone, iškart pradėjo tyrimą. Iš asmens buvo paimtas graižtvinis ginklas ir automobilis, apskaičiuota žala gamtai – 2354 eurai. 

 

Gavę pranešimą, Klaipėdos aplinkosaugininkai nedelsdami pradėjo tyrimą, tarnybinę pagalbą jiems suteikė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.  

Po kelių valandų pas asmenį rasta ir neteisėtai sumedžioto šerno skerdena, išsiaiškinta, kad šerną jis dorojo malkinėje. Taip pat nustatytas automobilis, kuriuo asmuo neteisėtai gabeno sumedžiotą gyvūną, Klaipėdoje stovinčiame požeminiame konteineryje, skirtame buitinėms atliekoms, rastos ir šerno atliekos. Asmuo prisipažino, kad vykdė neteisėtą medžioklę. Asmeniui gresia bauda iki 1800 eurų ir teisės medžioti atėmimas nuo trejų iki penkerių metų bei pažeidimo padarymo įrankio (ginklo) ir transporto priemonės, kuria gyvūnas buvo gabentas paėmimas. 

Aplinkosaugininkai atkreipia dėmesį, kad medžiotojas už medžioklės taisyklių pažeidimus jau buvo baustas, bet sunkesnių pasekmių išvengė. 

Birželio 12-osios naktį Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos pareigūnai, taip pat turėdami informacijos, Telšių rajone sulaikė asmenį, iš bokštelio medžiojusį su naktinio matymo priedėliu (t. t. draudžiama priemone ir draudžiamu būdu). Iš asmens paimtas graižtvinis šautuvas su dieniniu optiniu taikikliu ir naktinio matymo priedėlis su jungtimi prie dieninio optinio taikiklio. Asmeniui gresia bauda iki 1700 eurų ir teisės medžioti atėmimas nuo trejų iki penkerių metų. 

Apie aplinkos apsaugos pažeidimus galite pranešti skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112.     

Kilus klausimų, Aplinkos apsaugos departamento specialistai jus pakonsultuos telefonu 8 700 02022 arba el. paštu .    

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 60 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,