Mano Gargždai



Valstybės dienai skirtų renginių Klaipėdos rajone gidas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Liepos 6-ąją, Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, Gargžduose ir Klaipėdos rajono miesteliuose vyks šventės. Pateikiame renginių programas ir kviečiame sudalyvauti.

 

Gargžduose, Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje, 18 val. tikinčiuosius kvies šv. Mišios, po jų visi sugužės į Gargždų miesto parko amfiteatrą – programa prasidės Gargždų miesto himnu, kurį atliks kultūros centro vokalistės Milda Šeškevičienė ir Erika Kripienė. Po to Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dainavimo katedros prof. Vladimiro Prudnikovo klasės studentai, susibūrę iš skirtingų Lietuvos kampelių atvyksta į Gargždus ir liepos 6-osios d. proga dovanoja koncertą, kuriame skambės lietuvių liaudies, klasikinės ir patriotinės dainos. Koncerto pabaigoje muzikinė dovana – Bob Chilcott „Mažosios džiazo mišios“. 21 val. bus giedamas Lietuvos himnas.

 

Liepos 6-ąją Kretingalė minės savo 770-ąjį jubiliejų. Ruošiama įspūdinga, gausi renginių programa. Šventė vyks Kretingalės stadione, kur 15–17 val. šurmuliuos Kretingalės seniūnijos bendruomenių kiemelis. 16 val. klebonas Saulius Varanavičius kvies susipažinti su Kretingalės evangelikų liuteronų bažnyčia. 17–20 val. veiks Kretingalės jubiliejinės monetos kalvė ir žaisminga drugelių (animatorių) pieva mažiesiems. Nuo 17.30 val. scenoje pasirodys Klaipėdos rajono ir miesto meno kolektyvai, po jų, 19.30 val. – teatralizuota sveikinimų ceremonija.

Vakaro programą 20 val. pradės Irena Starošaitė ir Žilvinas Žvagulis, iškart po jų, iš visos širdies ir vieningai, bus giedama Tautiška giesmė.

21.05 val. ant scenos pasirodys legendinių šlagerių grupė „DAR“, po jų, 22 val. – šėlsmas su Vidu Bareikiu.

Vakarą užbaigs diskoteka su Dj Jovani ir lazerių šou „770“.

 

Vėžaitiškiai Valstybės dieną minės Šv. Kazimiero bažnyčios šventoriuje – nuo 20.30 val. šoks ir dainuos Gargždų kultūros centro ansamblis „Minija“. 21 val. susirinkusieji giedos Tautinę giesmę kartu su Emilia Romagnia lietuvių bendruomene Italijoje – susijungs tele tiltu. Iškart po to visi vaišinsis šventine arbata ir saldžiais užkandžiais.

 

Veiviržėnų bendruomenė kviečia gyventojus pasipuošti tautine atributika ir susirinkti prie Veiviržėnų miestelio Laisvės paminklo sugiedoti Lietuvos himną. Nuo 22 val. Veiviržo slėnyje bus rodomas nemokamas filmo „Drugelio širdis“ seansas.

 

Gargždų Diskgolf bendruomenė 11 val. kviečia patyrusius ir naujokus dalyvauti diskgolfo varžybose Gargždų Jaunimo parke. Visų divizionų nugalėtojus apdovanos diskais.

 

Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos renginiai Priekulėje prasidės jau liepos 5-ąją – 10 val. Priekulės Vingio parke bus sodinami 100 medelių – Mažosios Lietuvos prijungimo prie Lietuvos šimtmečiui paminėti.

Liepos 6-ąją nuo 17 val. prie paminklo „Priekulei 450“ veiks kūrybinės dirbtuvės „Gatvės teatras“ su pantomimos teatro „A“ režisieriumi Aleksu Mažonu ir Teatr AKT atstovais.

20 val. Priekulės kultūros centre Ernsto Vicherto teatras rodys spektaklį „Donelaitis“ (režisierius D. Savickis). 21 val. bus giedama Tautiška giesmė.

22.30 val. Priekulės Turgaus aikštėje – tarptautinis gatvės teatrų festivalis „Šermukšnis“, pasirodys lenkų teatro „Teatr AKT“ artistai su spektakliu „Aš liepsnoju“. Šis spektaklis – tai ritualinis žmonių, gyvenančių gamtos ritmu, harmonijoje su keturiais elementais, susitikimas. Ugnis, potenciali gyvybės ir sunaikinimo, meilės ir kovos, aistros ir mirties nešėja, yra pagrindinė veikėja ir spektaklio vedlė. Mitai apie ugnį ir jos simbolinį ryšį su žmogaus emocijomis, jausmais ir troškimais išlieka aktualūs ir atgyja nepaisant civilizacijos pažangos, o gal net dėl jos. Šis sentimentalus ir susižavėjimą keliantis pasirodymas jungia ugnies šou, oro akrobatiką, pantomimos ir šokio, fizinio teatro ir šiuolaikinio cirko meną.

 

Puikią programą Valstybės dienai paruošė ir Dovilų etninės kultūros centras: 10 val. – ekskursija po Dovilano miestą; 16.30 val. bus pristatoma paroda „Dovilai ir doviliškiai“; 16.45 val. – paroda „Atmintis kavos puodelyje“; 17 val. bus galima pasimėgauti lietuvininkų kafija, kurią virs gastronomijos tyrinėtojas dr. Rimvydas Laužikas; 17.45 val. – lietuvininkų pavakarių vaišės „Palaunagė“; 18.15 val. Klounų teatro Dulidu spektaklis šeimai „Let‘s Jazz“. Nuo 19 val. bursis bendruomenių stalas ir skambės sveikinimai Valstybės ir Tautiškos giesmės dienos proga. 21 val. bus giedamas Lietuvos himnas.

Vakaro programoje pasirodys Linas Adomaitis bei grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 403 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,