Mano Gargždai



Dėl daugybės pažeidimų sustabdyta maisto gamybos įmonė Kretingos rajone

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
VMVT nuotr. VMVT nuotr.

 Praėjusią savaitę, VMVT Klaipėdos departamento inspektoriai patikrinę UAB „Skanėstai“ spurgų gamybos cechą ir nustatę daugybę pažeidimų, sustabdė įmonės veiklą. Minėta įmonė savo produkciją tiekė įvairių švenčių, renginių bei mugių metu, taip pat nuolat prekiavo Palangoje.  

 

„Purvinos patalpos, kabantys voratinkliai, sklindantis rūgimo kvapas nuo gamyboje naudoto inventoriaus – „pasitiko“ patikrinimą atlikusius inspektorius. Tačiau tai dar nebuvo ledkalnio viršūnė. Tik užėjus į įmonės patalpas, iškart į akis krito ypač aplaidi higiena – visur netvarkinga, nešvarios grindys, apdžiūvusia spurgų tešla aplipęs gamybos inventorius, patalpose skraidančios musės... Nebuvo abejonių, jog veikla turi būti sustabdyta, iki kol įmonės atstovai dar kartą tinkamai įsigilins ir atsakingai taikys nustatytus reikalavimus tokia veiklai“, – pasakojo patikrinime dalyvavusi VMVT vyriausioji specialistė-maisto produktų inspektorė Judita Žilienė.

Įmonės atstovai prieš pradėdami veiklą, VMVT specialistams pateikė reikalavimus atitinkantį patalpų planą, tačiau patikrinimo metu paaiškėjo, kad jo visiškai nepaisė. Tose pačiose cecho patalpose viskas vyko kartu – atsverti ir paruošti maisto produktai gamybai,  maisto produktų sandėliavimas, laikymas ir netgi palapinių, inventoriaus remonto darbai. Patalpoje buvo matyti, jog šalia laikomų tuščių spurgoms skirtų pakuoti kibirėlių buvo atliekami netgi metalinių inventoriaus konstrukcijų pjaustymo darbai. Taip pat aptikta, jog darbuotojų tualete nėra nei karšto, nei šalto vandens ir netgi dezinfekcijos priemonių.

Be elementarios higienos užtikrinimo, įmonė nevykdė ir gyvūninių produktų atliekų tinkamo šalinimo, nepateikė atsekamumo dokumentų, t. y. nebuvo galima atsekti gamyboje naudojamų žaliavų kilmės taip pat neįmanoma nustatyti kokia, kokiais kiekiais ir kur tiksliai gaminama produkcija buvo tiekiama. Taip pat įmonėje nebuvo įdiegta ir savikontrolės sistema – darbuotojai nesupažindinti su gerosios praktikos higienos taisyklėmis, žurnalas, kuriuose turi būti fiksuojami esminiai maisto saugą užtikrinantys veiksniai (produktų atsekamumas, valymo darbų grafikas ir pan.) – nepateiktas.  

Įvertinus pažeidimų visumą, VMVT Klaipėdos departamento direktoriaus sprendimu – įmonės veikla sustabdyta. Priklausomai nuo to kaip bus vykdomas trūkumų šalinimo planas, VMVT spręs dėl įmonės veiklos atnaujinimo.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 237 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,