Mano Gargždai



Kaip pasirinkti šviestuvus namams, kad būtų ir gražu, ir ekonomiška?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Šviestuvai yra ne tik eiliniai namų šviesos šaltiniai, bet ir interjero akcentai, kurie gali sukurti skirtingas nuotaikas ir atmosferas. Pasirinkti tinkamus šviestuvus namams nėra lengva užduotis, nes reikia atsižvelgti į daugelį veiksnių, tokių kaip kambario dydis, funkcionalumas, stilius ir biudžetas. Štai keletas patarimų, kaip pasirinkti šviestuvus namams, kad jais galėtumėte gerėtis neišleidžiant didelių sumų.

 

Apibrėžkite apšvietimo paskirtį iš anksto

Prieš perkant šviestuvus, svarbu apsibrėžti, kokį apšvietimą norite matyti kiekviename kambaryje. Apšvietimas gali būti trijų tipų: bendras, akcentuojantis ir darbinis.

Bendras apšvietimas yra skirtas sukurti vienodą ir šiltą šviesos srautą visame kambaryje ar namuose. Jis gali būti gaunamas iš lubų šviestuvų, tokių kaip pakabinami arba įmontuojami.

Akcentuojantis apšvietimas yra skirtas išryškinti tam tikrus dekoratyvinius elementus, tokius kaip paveikslai, augalai arba tekstūros. Jis gali būti gaunamas iš sieninių arba pastatomų šviestuvų, kurie nukreipia šviesą į norimą objektą.

Darbinis apšvietimas yra skirtas padėti atlikti konkrečias užduotis, tokias kaip skaitymas, virtuvės darbai arba skalbinių lankstymas. Jis gali būti sukuriamas iš reguliuojamų šviestuvų, kurie leidžia nustatyti optimalų šviesos intensyvumą ir jo kryptį.

 

Pasirinkite tinkamą lempučių tipą

Šviestuvų efektyvumas ir išvaizda priklauso nuo lempučių tipo, kurį pasirenkate. Lempučių tipai skiriasi pagal du pagrindinius parametrus: lumenus ir kelvinus.

Lumenai matuoja lempučių spinduliuojamą šviesos kiekį. Vienas lumenas sukuria maždaug tokį pat šviesos kiekį kaip viena žvakė.

Kelvinai matuoja lempučių spalvos temperatūrą, t. y. kaip šiltai arba šaltai atrodo jų šviesa.

Dažniausi lempučių tipai yra trys: halogeninės, LED ir energiją taupančios (CFL). Halogeninės lemputės skleidžia ryškią ir natūralią šviesą, tačiau sunaudoja daug energijos ir greitai įkaista. LED lemputės skleidžia mažiau ryškią, bet tolygią ir energiją taupančią šviesą, kuri gali būti reguliuojama pagal spalvą ir intensyvumą. Energiją taupančios lemputės skleidžia šiltą šviesą, tačiau lėtai įsižiebia ir gali turėti neigiamos įtakos sveikatai.

 

Priderinkite šviestuvus prie kambario stiliaus

Šviestuvai yra ne tik funkcionalūs, bet ir estetiniai elementai, kurie gali papildyti arba pakeisti kambario stilių. Pasirinkdami šviestuvus, atkreipkite dėmesį į jų formą, medžiagą, spalvą ir dydį. Šviestuvai turėtų harmonizuotis su kambario spalvų schema, baldais, tekstilėmis ir kitais dekoratyviais objektais.

Jei norite sukurti modernų ir minimalistinį stilių, rinkitės paprastus ir geometrinius šviestuvus iš metalo arba stiklo. Jei norite sukurti klasikinį ir elegantišką stilių, rinkitės prabangius ir detalizuotus šviestuvus iš kristalo arba medžio. Jei norite sukurti natūralų ir jaukų stilių, rinkitės organiškus ir tekstūruotus šviestuvus iš kažkokio audinio.

 

Suderinkite šviestuvus su kambario dydžiu

Šviestuvai turėtų būti proporcingi kambario plotui ir aukščiui, kad nesukurtų per ryškaus arba per silpno apšvietimo. Norint nustatyti optimalų šviestuvo dydį, galima naudoti paprastą formulę: sudėti kambario ilgį ir plotį metrais ir paversti juos centimetrais.

Gautas skaičius atitiks maždaug tinkamą šviestuvo skersmenį centimetrais. Pavyzdžiui, jei kambarys yra 4 metrų ilgio ir 3 metrų pločio, tai optimalus šviestuvo skersmuo yra 70 centimetrų. Tačiau, reikia atsižvelgti ir į šviestuvo formą ir svorį. Jei šviestuvas yra lengvas ir neužimantis daug vietos, galima pasirinkti didesnį dydį. Jei šviestuvas yra sunkus ir tankus, galima pasirinkti mažesnį dydį.

 

Reguliuokite šviestuvų intensyvumą ir kryptį

Šviestuvai turėtų leisti keisti jų šviesos stiprumą ir kryptį pagal poreikį ir situaciją. Tam galima naudoti reguliatorius, jungiklius arba reguliuojamas rankenas. Reguliatoriai leidžia nustatyti norimą šviesos intensyvumą nuo labai ryškaus iki labai tamsaus.

Jungikliai leidžia įjungti arba išjungti tam tikrus šviestuvus arba jų dalis. Reguliuojamos rankenos leidžia pasukti arba pakreipti šviestuvus į norimą kryptį. Šie elementai padeda sukurti skirtingas nuotaikas ir atmosferas, taip pat padidinti apšvietimo efektyvumą ir komfortą.

Vadovaudamiesi šiais patarimais, galite pasirinkti šviestuvus namams, kurie bus ne tik gražūs, bet ir ekonomiški. Svarbiausia yra atsižvelgti į savo poreikius, skonį ir namų atmosferą.

 

 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 90 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,