Mano Gargždai



Klaipėdos rajono savivaldybės policijos pareigūnų pritraukimo programa jau duoda vaisių

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų gretos pildosi. Šiandien prie komandos prisijungė du nauji pareigūnai. Į tarnybą grįžo Linas Astrauskas ir tik ką į policijos gretas įstojęs Saimonas Baltutis. Jie neslepia, kad tokį žingsnį juos paskatino žengti šiais metais atsiradusi Klaipėdos rajono savivaldybės policijos pareigūnų pritraukimo programa.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės policijos pritraukimo programa startavo šių metų pradžioje. Ji buvo sukurta, norint į rajoną pritraukti daugiau pareigūnų, kurių taip trūksta. Tikėtasi, kad Savivaldybės numatytos skatinimo priemonės motyvuos jaunus žmones rinktis policijos pareigūno profesiją ir likti dirbti savo krašte.

Ir šis žingsnis jau pasiteisino. Šiandien du nauji pareigūnai padėjo parašus po trišale sutartimi su Savivaldybe ir Klaipėdos apskrities vyriausiuoju komisariatu. Į tarnybą sugrįžo Linas Astrauskas, o Klaipėdos rajoną tarnybos vieta pasirinko ką tik policijos mokyklą baigęs Saimonas Baltutis. Vyrai sako, kad Savivaldybės programa buvo gera paskata apsisprendimui.

„Tik ką baigiau mokslus policijos mokykloje, tad Klaipėdos rajone prasideda pirmieji darbo mėnesiai. Pats gyvenu rajone, tad nusprendžiau pasinaudoti čia teikiama galimybe ir prisijungti prie programos. Jaučiu, kad patekau ten, kur ir norėjau būti“, – pasakojo S. Baltutis.

Savivaldybė yra patvirtinusi programą, pagal kurią pareigūnas, paskirtas dirbti Klaipėdos rajone, gauna vienkartinę 4 tūkst. eurų išmoką, o asmeniui, besiruošiančiam tapti policijos pareigūnu, per visą pirminio policijos profesinio mokymo, įvadinio mokymo ar studijų laikotarpį yra mokama mėnesinė 250 eurų skatinamoji išmoka. Sutartį pasirašę pareigūnai įsipareigoja Klaipėdos rajone dirbti trejus metus, o jų prisijungimas sustiprina ir Klaipėdos rajono policijos komisariato pajėgas.

„Mes puikiai suprantame, su kokiais iššūkiais susiduria policija, o žmonių saugumas yra ne tik jų, bet ir mūsų prioritetas. Todėl prisidėdami finansiškai prie pareigūnų pritraukimo į rajoną mes investuojame į savo rajono gyventojų ramybę. Matome, kad tokia finansinė paskata būsimiems specialistams yra reikalinga. Savivaldybė jas taiko ne tik pareigūnams, bet ir medikams, mokytojams, socialiniams bei kultūros įstaigų darbuotojams. Tad kasmet sulaukiame bent po keletą įvairių specialybių žmonių, kurie apsisprendžia kurti ir dirbti mūsų rajone“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

„Dėkojame Klaipėdos rajono savivaldybei už paramą – tokie sprendimai yra puikus pavyzdys visai Lietuvai. Džiaugiuosi, kad kolegos pasinaudojo šia galimybe ir yra pasiruošę atsakingai dirbti mūsų kraštui“, – sakė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas A. Motuzas.

Užsakymo Nr. SAV-2023-08-18

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 197 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,