Mano Gargždai



Veiviržėnų tradicinė šventė ,,Prie Veiviržo"

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi Veiviržėnų kultūros centro Facebook paskyros nuotr. Asociatyvi Veiviržėnų kultūros centro Facebook paskyros nuotr.

Liepos 19-20 dienomis Veiviržėnuose vyksianti kasmetinė šventė „Prie Veiviržo“ kvies ne tik pasiklausyti gyvos muzikos, bet ir aktyviai dalyvauti įvairiose sporto varžybose.

 

Šventę pradės tradicija tapusi miestelio mugė „Prekiaujam nuo agrasto iki dubenio...“. Jau nuo 9 val. ryto bus galima ne tik įsigyti įvairiausių prekeivių siūlomų gaminių, bet ir patiems pardavinėti savo produkciją šventės lankytojams.

 

10 val. šventę aplankysiantys sporto mėgėjai buriuosis Veiviržėnų J.Šaulio gimnazijos stadione, kur vyks krepšinio bei tinklinio varžybos,  vaikų linksmosios estafetės, vaikų kūrybinės dirbtuvėlės.

 

11 val. sportininkai ir kiti šventės dalyviai galės išbandyti savo jėgas ir mokyklos stadione vyksiančiose netradicinio sporto rungtyse „Sumo“ ir „Koviniame futbole“.

 

Artėjant vakarui, 16 val., Veiviržo upės slėnyje prasidės koncertas „Užgreižket muzikonta!“, kuris džiugins gyvos muzikos mėgėjus. Programoje pasirodys Veiviržėnų kultūros centro vokalinis-instrumentinis ansamblis „Razbaininkų šaika“, vokalinis ansamblis „Viržis“,  jaunimo vokalinis ansamblis, Judrėnų skyriaus šokių kolektyvas „Pasagėlė“ ir merginų grupė, Endriejavo skyriaus šokių kolektyvas „Flick“ ir Veiviržėnų kultūros centro šokių kolektyvas „Step up“.

 

Vakare, nuo 19 val. koncerte pasirodys muzikinio TV projekto „X-faktorius“ dalyvis Vilius Trakys, dainininkė Eglė Jakštytė ir muzikos grupė „Išjunk Šviesą“.

Šventės metu dalyvius šildys šventinis laužas, bus leidžiami dangaus žibintai, o šventę pabaigs putų šou ir šventinis fejerverkas.

 

Sekmadienį 10 ir 12 val. Veiviržėnų šv. apaštalo evangelisto Mato bažnyčioje bus laikomos Mišios. Sumos metu dalyvaus vokalinis Veiviržėnų kultūros centro ansamblis „Viržis“. Po šventinių mišių bažnyčios šventoriuje vyks tradiciniai pietūs – „Agapė“.

 

Renginio plakatas:

prieveivirzo

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 294 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,