Mano Gargždai



Kraštietis Robertas Petrauskas ves naują pokalbių laidą „Knygų žiurkės“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Knygų žiurkės. Stop kadras Knygų žiurkės. Stop kadras

Rudenį startuosiančiame LRT PLIUS sezone skaitymo mėgėjų laukia ypatinga naujiena – pokalbių laida su rašytoju Robertu Petrausku „Knygų žiurkės“.

 

„Skaitymas mane padarė tokį, koks esu. Jis davė iškalbą, vaizduotę, gebėjimą rasti dalykams pavadinimus, įvardinti skonius, susivokti jausmuose. Mano perskaitytos knygos – tarsi mokytojos, kurias sutikęs apie negalvojau. Ir daug pamiršau. Bet iš tiesų, gabaliukas po gabaliuko, juosta po juostos, jos sugula kažkur viduje ir viską pakeičia. Taip, kaip ir žmonės, sutikti gyvenimo kelyje“, – apie skaitymo svarbą žmogui kalba istorikas Robertas Petrauskas kviesdamas į jam pačiam tokį artimą knygų pasaulį.

Žinomi Lietuvos žmonės įsileis kameras į, matyt, daugiausiai apie juos kalbančią savo namų vietą – televizijos žiūrovams jie parodys asmenines bibliotekas ir knygų lentynas. Kokios knygos keitė jų gyvenimą, kurias galėtų skaityti vėl ir vėl, kurios įkvėpė kurti, o kurios gelbėjo vykstant gyvenimo lūžiams. Ką apie žmogų kalba jo namų bibliotekoje esančios knygos?

Laidoje Robertas kalbins žinomus žmones, neįsivaizduojančius savo kasdienybės be knygos: „Knygas skaito visi. Vieniems artimos istorinės, kitiems – profesinės ar savęs tobulinimo, tretiems – detektyvai ar romantinės knygos. Ir nė vienas būdas skaityti nėra geresnis už kitą, todėl labai įdomu išgirsti skirtingų žmonių istorijas apie skaitymą ir įsikvėpti naujiems literatūriniams atradimams“, – džiaugiasi laidos vedėjas, atskleidęs, kad po filmavimų ir pats skuba į knygyną įsigyti naujų, laidos herojų rekomenduotų skaitinių.

Vieni pirmųjų, kurių lentynas galės apžiūrėti ir LRT žiūrovai: politologas, Rytų Europos studijų centro (RESC) direktorius Linas Kojala, operos solistas Rafailas Karpis,  „Humoro klubo“ komikas Paulius Ambrazevičius, tapytoja, dailėtyrininkė Sigita Maslauskaitė-Mažylienė.

„Knygų žiurkės“ su Robertu Petrausku – laida apie knygas, skaitymą ir skaitančius žmones bei dar nematytus puikiai pažįstamų žmonių veidus – tuos, kuriuos atskleidžia jų namų bibliotekose esančios knygos. Naujajame LRT PLIUS sezone – šeštadieniais, 16 val., jau nuo rugsėjo 2-osios.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 82 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,