Mano Gargždai



Vitaminai katėms – kuo jie yra svarbūs?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Freepic.com nuotr. Asociatyvi Freepic.com nuotr.

Jeigu norite, kad jūsų augintinis būtų sveikas, žvalus ir energingas, tokiu atveju, turite pasirūpinti daugeliu įvairių dalykų, Na, o vienas svarbiausių yra mityba. Tačiau tinkamai mitybai užtikrinti yra reikalingi ne tik tam tikri maisto produktai, bet ir vitaminai katėms. Svarbu pasakyti, kad skirtingi vitaminai padeda užtikrinti skirtingas funkcijas, taigi, kviečiame sužinoti apie tai daugiau. 

 

Ypač svarbu pakalbėti apie D vitamino svarbą. Labai svarbu, kad jūsų augintinis gautų jo pakankamai, kadangi būtent šis vitaminas padeda tinkamai įsisavinti kalcį, o, jis, kaip žinia, yra labai svarbus norint palaikyti tinkamą dantų ir kaulų sveikatą. Kaip žinia, katės yra itin judrus gyvūnas, tad ypač svarbu rūpintis, kad jų kaulai būtų stiprūs. 

Vitaminai A ir E taip pat yra labai svarbūs ir reikalingi. Šie vitaminai padės palaikyti puikią odos ir kailio būklė.

Klaidinga galvoti, kad stiprus imunitetas yra reikalingas tik žmonėms – nieko panašaus, jūsų augintiniai taip pat turi turėti stiprų imunitetą, tik tokiu atveju jie rečiau sirgs, o susirgę, kur kas greičiau pasveiks. Tačiau, svarbu pasakyti, kad būtent vitaminas C suvaidina labai svarbų vaidmenį – būtent jis sustiprins imunitetą bei taip pat padės atitolinti organizmo senėjimo procesus. 

Taip pat negalima pamiršti B grupės vitaminų. Šios grupės vitaminai suvaidina itin daug svarbių vaidmenų. Visų pirma, verta akcentuoti, kad B grupės vitaminai padeda palaikyti reikiamą energijos lygį. Tačiau ir tai – dar ne viskas: taip pat svarbu pasakyti, kad B grupės vitaminai yra reikalingi ir tam, kad būtų užtikrinti metabolizmo procesai. Na, ir, žinoma, taip pat nereikia pamiršti ir nervų sistemos – būtent B grupės vitaminai padeda palaikyti normalią nervų sistemos veiklą. 

Taigi, kaip matyti, kiekvienas vitaminas yra savaip svarbus. Taigi, pasirūpinkite, kad jūsų augintiniu nieko netrūktų ir rinkitės tinkamus vitaminus. 

Na, ir, žinoma, negalima pamiršti, kad reikalingi yra ne tik vitaminai, bet ir taip pat svarbios kitos sudedamosios dalys – pavyzdžiui, midijų milteliai arba nakvišų aliejus. Šie komponentai turi daug sudedamųjų dalių, kurie padeda palaikyti normalią sąnarių, kremzlių, odos būklę. 

 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 315 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,