Mano Gargždai



Klaipėdos rajono aplinkosaugininkai: UAB „Westtransit“ teritorijose sutvarkyta 720 tonų atliekų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
AAD nuotr. AAD nuotr.

Aplinkos apsaugos departamentas praneša, kad Radailiuose iš įmonės UAB „Westtransit“ sklypų su nepavojingosiomis statybinėmis atliekomis išvežta ir atliekų tvarkytojams perduota 720 tonų atliekų. Įmonė geranoriškai bendradarbiavo su aplinkosaugininkais ir gavusi privalomąjį nurodymą, kaip buvo numatyta, jį įgyvendino per 3 mėnesius ir atliekas sutvarkė.

 

Aplinkosaugininkai Klaipėdos rajone šių metų pavasarį atlikę patikrinimus UAB „Westtransit“ sklypuose nustatė, kad įmonės 19 sklypų yra užteršti nepavojingomis atliekomis – mišriomis statybinėmis ir griovimo atliekomis, tokiomis kaip betono gabalai, nesusmulkintos plytos. Tarp šių atliekų nebuvo rasta medžiagų, kurios gali padaryti žalos žmogaus ar gyvūnų sveikatai. Taip pat nenustatyta, kad atliekos būtų turėjusios pavojingų atliekų požymių – sprogstamųjų, degių, dirginančių, kenksmingų, toksiškų, kancerogeninių, ėdžių ar infekcinių.

Pastebėtina, kad nepavojingosios statybinės atliekos gali būti laikinai laikomos ne ilgiau kaip metus nuo jų susidarymo dienos, įmonei šių metų gegužę buvo duotas privalomasis nurodymas atliekas per 3 mėnesius surinkti ir perduoti teisėtiems atliekų tvarkytojams.  

Tikrindami, kaip įvykdytas privalomasis nurodymas, pareigūnai nustatė, kad teritorijos sutvarkytos, o atliekos pristatytos teisėtiems atliekų tvarkytojams.

Už šiuos pažeidimus įmonės vadovui bus taikoma administracinė atsakomybė.

Atliekų laikymas ne jų susidarymo vietoje neturint taršos leidimo užtraukia baudą asmenims nuo 300 iki 560 eurų, juridinių asmenų vadovams – nuo 900 iki 1700 eurų ir kitiems atsakingiems asmenims – nuo 600 iki 1150 eurų.   

 

Reikalavimai atliekų laikymui ir tvarkymui

  • Atliekų turėtojas teisės aktų nustatyta tvarka turi atliekas perduoti atliekų tvarkymo įmonei, turinčiai teisę tvarkyti atliekas arba gali tvarkyti pats, jeigu teisės aktų nustatyta tvarka turi teisę šią veiklą vykdyti.
  • Nepavojingosios atliekos jų susidarymo vietoje gali būti laikinai laikomos vienus metus nuo jų susidarymo dienos, bet ne ilgiau kaip iki statybos darbų pabaigos.
  • Pavojingosios atliekos jų susidarymo vietoje gali būti laikinai laikomos 6 mėnesius.   
  • Norint atliekas pervežti ir saugoti kitoje nei jų susidarymo vietoje, yra reikalingas taršos leidimas su specialiąją dalimi atliekų apdorojimas įskaitant laikymą ir paruošimą naudoti ar šalinti.     

 

Atsakomybė   

  • Atliekų laikymas ne jų susidarymo vietoje neturint taršos leidimo užtraukia baudą asmenims nuo 300 iki 560 eurų, juridinių asmenų vadovams – nuo 900 iki 1700 eurų ir kitiems atsakingiems asmenims – nuo 600 iki 1150 eurų.   
  • Taip pat yra taikomos ekonominės sankcijos nuo 150 eurų iki 30 000 eurų juridiniams asmenims, priklausomai nuo be leidimo laikomo atliekų kiekio.  

 

Kilus klausimų, darbo metu galite pasikonsultuoti su Aplinkos apsaugos departamento specialistais telefonu 8 700 02022 arba el. paštu       

Apie aplinkosauginius pažeidimus galite pranešti skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112.   

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 117 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,