Mano Gargždai



Laukiame Tavo idėjos Klaipėdos rajonui!

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės iliustr. Klaipėdos rajono savivaldybės iliustr.

Jau ketvirtą kartą Klaipėdos rajono savivaldybė skelbia Dalyvaujamojo biudžeto konkursą „Tavo idėja“. Iki rugsėjo 30 d. lauksime pačių įdomiausių ir netikėčiausių idėjų Klaipėdos rajonui iš visos Lietuvos bei į užsienį išvykusių kraštiečių. Jei idėjos atitiks kriterijus ir už jas balsuos rajono gyventojai, Savivaldybė jas įgyvendins. Tam kasmet skiriama 300 tūkst. eurų. 

 

Idėjų teikimo laikotarpis

Projektų idėjų laukiame iki rugsėjo 30 d. Kviečiame dėl jų konsultuotis su Savivaldybės specialistais, kurie padės jas tobulinti tam, kad jos patektų į balsavimo etapą ir jų nereikėtų atmesti dėl formalių kliūčių, kaip netinkama vieta ar kitų, trukdančių jų įgyvendinimui.

 

Kategorijos

Šiemet idėjos varžosi 3 kategorijose:

  • Mažos apimties projekto, įgyvendinamo Savivaldybės teritorijoje, kurio bendra įgyvendinimo vertė neviršija 30 tūkst. eurų. Šiai projektų kategorijai skiriama ne daugiau kaip 90 tūkst. eurų;
  • Mažos apimties projekto kaimuose, turinčiuose mažą (250 ir mažiau) deklaruotų gyventojų skaičių, kurio bendra įgyvendinimo vertė neviršija 15 tūkst. eurų. Šiai projektų kategorijai skiriama ne daugiau kaip 30 tūkst. eurų;
  • Didelės apimties projekto Savivaldybės teritorijoje, kurio bendra įgyvendinimo vertė neviršija 100 tūkst. eurų. Šiai projektų kategorijai skiriama ne mažiau kaip 180 tūkst. eurų.  proc.

 

Kas gali teikti idėjas?

Idėjas gali teikti kiekvienas Lietuvos Respublikos pilietis nuo 16 metų.

 

Ką reikia nurodyti, teikiant idėją?

Teikiant idėją, pasiūlymo formoje reikia trumpai aprašyti savo projektą, nurodyti tikslą, siekiamus rezultatus ir naudą, taip pat pažymėti vietą, kur planuojama jį įgyvendinti (tai gali būti tik viešosios vietos). Projekto pasiūlyme nurodykite preliminarią projekto sąmatą, kiek tai galėtų kainuoti, taip pat galite pridėti ir priedus – vizualizacijas, schemas, nuotraukas. Jei kyla klausimų dėl pasiūlymo formos pildymo, idėjų įgyvendinimo galimybių kviečiame konsultuotis su Savivaldybės specialistais el. paštu . Konsultacijas taip pat teikia Strateginio planavimo ir projektų valdymo skyriaus vyresnioji patarėja Virginija Juknienė (, +370 656 12 178) bei Biudžeto ir ekonomikos skyriaus vedėja Irena Gailiuvienė (, +370 616 83 638).

 

Kaip reikės balsuoti?

Balsavimas vyks visą lapkričio mėnesį. Balsuoti bus galima tiek elektroniniu būdu, tiek užpildant popierinius balsavimo biuletenius.

Tvarkos aprašą, pasiūlymo formą, paaiškinimus, kaip nurodyti projekto įgyvendinimo vietą žemėlapyje, bei kitą svarbią informaciją rasite https://klaipedos-r.lt/tavo-ideja/.

 

Užsakymo Nr. SAV-2023-09-02

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 171 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,