Mano Gargždai



Vykdydama projektą „Tradicijos ir geroji patirtis“ Žadeikių bendruomenė aplankė Pakruojį

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Žadeikių bendruomenės nuotr. Žadeikių bendruomenės nuotr.

Klaipėdos rajono Žadeikių kaimo bendruomenės centras vykdydama projektą „Tradicijos ir geroji patirtis“, pagal priemonę „Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“, rugpjūčio 26 d. išvyko į Pakruojo rajoną. Išvykos metu aplankė Žeimelių bendruomenę, iš kurios sėmėsi gerosios patirties, domėjosi, kaip jiems sekasi ugdyti bendruomeniškumą, organizuoti įvairias veiklas.

 

„Ypač domėjomės savarankiško gyvenimo namais, vaikų dienos centrais, apžiūrėjome Juozo Grigaliūno senų įrankių muziejų, susipažinome su Žeimelio miesteliu ir jo istorija, su bendruomenės pirmininke Daiva Skrupskelyte sutarėme ateityje bendradarbiauti ir dalintis patirtimi. Pakvietėme aplankyti Žadeikius“, – įspūdžiais dalinosi Žadeikių bendruomenės valdybos pirmininkė Vida Padleckienė.

Gardžiai papietavę Gerdos kavinėje, bendruomenės nariai išvyko į Pakruojo dvarą. Didžiausiame Lietuvoje dvare bendruomenė pasidalijo gerąja patirtimi, pasisėmėme vieni iš kitų naujų žinių ir atradimų per vykstančias edukacijas, dvaro amatininkų veiklos pažinimą. Tai dar labiau suartino, subūrė siekiant bendrų, visai bendruomenei naudingų tikslų. Edukacinių programų metu Žadeikių bendruomenė susipažino su senaisiais, dvare atgaivintais amatais, kurių žinios perduodamos iš kartos į kartą šimtus metų.

„Edukacijų metu išgirdome apie tai, kaip gimsta rankų darbo kūriniai ir drauge prisilietėme prie to savomis rankomis. Sužinojome kaip senovėje būdavo liejamos žvakės iš vaško – šį amatą išbandėme ir patys. Edukatorė papasakojo, kuo skiriasi senieji molio deginimo būdai nuo šiuolaikinių ir kur pasaulyje jie vis dar naudojami. Savo rankomis nusilipdėme gaminį. Mielai priėmusi savo dirbtuvėse vilnos vėlėja papasakojo apie vilnos naudą bei pasidalino savo amato paslaptimis. Galėjome patys pabandyti vėlimo meno“, – džiaugėsi V. Padleckienė.

Projektas suteikia galimybę telkti kaimo žmones bendrai veiklai, ugdyti jų bendruomeniškumą, bendradarbiavimą, rūpintis jų gerove, skatinti verslumą, puoselėti aktyvią veiklą.

„Už nuostabią kelionę esame dėkingi Klaipėdos rajono savivaldybei bei visos kelionės metu mus lydėjusiai Vėžaičių kultūros direktorei Dianai Ciparienei“, – padėką išreiškė Žadeikių bendruomenės valdybos pirmininkė.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 121 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,