Mano Gargždai



Kokia yra vyriško diržo paskirtis ir kaip išsirinkti tinkamiausią?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Freepic.com nuotr. Asociatyvi Freepic.com nuotr.

Stilingi vyriški diržai ne tik palaiko ant juosmens kelnes, bet ir pabrėžia vyrų eleganciją bei turimus stoto privalumus. Todėl pilvotiems, apkūnumo paženklintiems vyrams labiau tinka petnešos nei diržas. Patsai aksesuaras susideda iš metalinės sagties ir iš odos ar kitokios medžiagos pagamintos juostos su skylutėmis, skirtomis diržui susegti.

 

Kaip nuo diržo medžiagos, iš kurios jis yra pagamintas, priklauso jo kokybė?

Geros kokybės odinis diržas yra tvirtas ir ilgai tarnaujantis. Todėl jis yra priskiriamas prie išeiginėmis progomis segimų diržų. O iš prastos arba dirbtinės odos pagamintas diržas labai greitai ima trūkinėti, po pusmečio gali tapti nebetinkamas naudoti.

Todėl jis prilygsta kasdieninio naudojimo diržams, kurie yra gaminami iš medvilninio arba sintetinio pluošto. Tokių diržų juostos dažniausiai yra pintos ir labai lanksčios, tačiau greitai nusidėvinčios.

 

Koks yra dažniausiai pasitaikantis diržų juostų plotis?

Diržų juostos plotis įprastai svyruoja nuo pustrečio iki keturių centimetrų pločio. Tačiau būna ir platesnių. Patys siauriausieji diržai geriausiai atrodo tada, kai jie veriami ant siauros juosmens juostos džinsinių ir kitokios medžiagos kelnių.

Vidutinio storumo diržai tinka bet kokios rūšies paprastoms ir kostiuminėms kelnėms. O platesni nei keturių centimetrų vyriški diržai tinka prie flanelinių marškinių, storo rašto vilnonių megztinių.

 

Į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis diržo ilgį?

Tradiciškai diržo ilgis siekia nuo 80 iki 120 centimetrų. Šiaip diržai vienas nuo kito savo ilgiu gali skirtis kas penki centimetrai. Renkantis diržą ant jo būna užrašytas konkretus skaičius. Pavyzdžiui, 95 arba 115. Šis skaičius yra skirtas nurodyti atstumą, siekiantį nuo diržo sagties pradžios iki vidurinės skylės diržo juostoje.

 

Kaip matuotis perkamą diržą?

Jei diržas perkamas fizinėje parduotuvėje, kad diržo ilgumas pirkėjui būtų tinkamas, jį reikia matuotis ne tiesiogiai apjuosiant liemenį, o įveriant į kelnių juosmenyje įsiūtas kilpeles.

Jeigu vyrams skirto diržo juostoje yra išmuštas nelyginis skylių skaičius, tuomet sagties smeigė turi būti segama į vidurinę skylę. Kadangi kasdieninio naudojimo diržai dažniausiai turi lyginį išmuštų skaičių, tai jo smeigę galima segti į vieną iš dviejų per vidurį esančių skylių.

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 74 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,