Mano Gargždai



Nuo Vilniaus iki Rygos ir Talino: LP EXPRESS paštomatų tinklas apims visas Baltijos šalis

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Lietuvos pašto nuotr. Lietuvos pašto nuotr.

LP EXPRESS paštomatų tinklu jau nuo pavasario siuntos keliaus tarp trijų Baltijos šalių. Ateinantį kovą Latvijoje ir Estijoje pradės veikti apie 300 šio tinklo paštomatų, per kuriuos siuntas patogiai siųsti ir gauti galima bus visame Baltijos regione. Šiai plėtrai iš viso bus skirta virš 4 mln. eurų investicijų, o po jos LP EXPRESS tinklą trijose Baltijos šalyse sudarys daugiau nei 700 paštomatų.

 

Sprendimą išplėsti paštomatų tinklą į Latviją ir Estiją lėmė nuolat augančios e. prekybos apimtys bei siekis išlaikyti ir didinti LP EXPRESS konkurencingumą atliepiant kintančius klientų lūkesčius.

„LP EXPRESS paštomatų tinklo plėtra į Baltijos šalis – strateginės svarbos projektas Lietuvos paštui. Paštomatinių siuntų pristatymas už namų rinkos ribų jau kurį laiką yra sėkminga kitų Europos pašto operatorių veikla. Tokiu būdu nacionalinės pašto bendrovės demonstruoja lankstumą derindamos savo veiklą prie naujų klientų ir rinkos poreikių, kai tradicinių pašto paslaugų apimtys kiekvienais metais vis traukiasi“, – teigia Lietuvos pašto valdybos pirmininkas Mindaugas Kyguolis.

„Sprendimą žengti į paštomatinių siuntų segmentą LP EXPRESS priėmė jau daugiau nei prieš dešimt metų. Per šį laiką sėkmingai įsitvirtinęs Lietuvos rinkoje, dabar LP EXPRESS jau yra pasiruošęs savo privalumus pasiūlyti klientams visame Baltijos regione, kur internetiniai apsipirkimai dažnėja, o paštomatai tampa vyraujančiu siuntų pristatymo būdu. Nuo Vilniaus iki Talino veikiančio paštomatų tinklo poreikį diktuoja didžiųjų užsienio bendrovių požiūris į Baltijos regioną kaip į vieningą rinką, o taip pat augantis vietinių verslo klientų poreikis naudotis paštomatų paslaugomis visose trijose šalyse. Ši plėtra leis sustiprinti LP EXPRESS pozicijas dideles perspektyvas turinčioje e. prekybos rinkoje ir kartu padės užtikrinti bendrovės finansų tvarumą mažėjant tradicinių pašto paslaugų poreikiui“, – sako Rolandas Zukas, Lietuvos pašto generalinis direktorius.

Remiantis duomenų rinkimo platformos „Statista“ prognozėmis, nuo 2023 iki 2027 metų trijose Baltijos šalyse e. prekybos rinka kasmet augs po 11 proc. Be to, pastebima, kad regione kasmet didėja būtent per paštomatus keliaujančių siuntų kiekiai, kuomet kurjerinių paslaugų ir siuntų pristatymo į pašto skyrius poreikis mažėja.

Ryšių reguliavimo tarnybos duomenimis, 2023 m. pirmąjį pusmetį 58 proc. visų pašto siuntinių Lietuvoje buvo pristatyta per paštomatus.

Šiuo metu beveik 400 LP EXPRESS paštomatų veikia net 106 vietovėse visoje Lietuvoje. Paštomatai visame pasaulyje yra laikomi tvaresne siuntų pristatymo alternatyva dėl paliekamo mažesnio anglies dvideginio pėdsako, lyginant su kitais gabenimo būdais.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 249 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,