Mano Gargždai



Praktinis patyriminis seminaras mokė stiprinti psichinę sveikatą (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Simos Ulvikienės nuotr. Simos Ulvikienės nuotr.

Praėjusį ketvirtadienį vyko VšĮ „Revilita“ organizuojamas praktinis patyriminis seminaras „Psichinės sveikatos stiprinimas, galimos priemonės ir būdai“, į kurį susirinko būrys savo sveikata besirūpinančių rajono gyventojų. Šis renginys buvo nuo gegužės mėnesio vykdomo Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo programos projekto „Psichinės sveikatos stiprinimas taikant meno terapiją“ baigiamoji dalis.

 

Renginio metu Klaipėdos rajono Visuomenės sveikatos biuro direktorės pavaduotoja visuomenės sveikatai Dalia Petrikienė pristatė gyventojų psichikos situaciją Klaipėdos rajono savivaldybėje ir Lietuvoje, ergoterapeutė, biomedicinos mokslų daktarė Giedrė Kavaliauskienė pristatė „Psichikos sveikatos stiprinimo galimybes sensoriniame sode“, o muzikos terapijos specialistas Linas Švirinas supažindino su muzikos terapijos metodu „Afro būgnų ratas“, suteikė galimybę dalyviams patiems išbandyti būgnus.

Kineziterapeutė, hipoterapijos specialistė Giedrė Radzevičienė papasakojo apie psichinės ir fizinės sveikatos stiprinimą hipoterapijos principais, o sveikatos psichologė, kognityvinės elgesio terapijos
psichoterapeutė, Mindfulness terapijos mokytoja Milda Cibulskytė paaiškino dėmesingumo, įsisąmoninimo ir atjautos tvarkantis su sunkiomis emocijomis svarbą. Dailės terapijos naudojimą psichikos sveikatai stiprinti dalyviams pristatė LSMU ir VDA magistrantė, dailės terapeutė Vida Kuznecovienė.

 

Renginio akimirkas užfiksavo Sima Ulvikienė:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 454 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,