Mano Gargždai



Automobiliai, kurie mažiausiai teršia aplinką

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Iškastiniu kuru varomas transportas daro didžiulę žalą ne tik gamtai, bet ir žmonių sveikatai. Dėl jo išmetamų kenksmingų teršalų didėja visuotinio atšilimo problema, o žmonės serga įvairiomis ligomis, įskaitant kvėpavimo takų ir nervų sistemos ligas. Kaip žmonės ir vairuotojai turime rūpintis savimi ir aplinka. Todėl šiame straipsnyje pakalbėsime apie automobilius, kurie mažiau teršia aplinką ir jų pasirinkimo svarbą.

 

Transporto priemonių apžvalga

Tikriausiai skaitėte arba girdėjote, kad Europos Sąjunga nustatė 2035 m. galutinį terminą, iki kurio bus uždrausta prekiauti lengvaisiais automobiliais ir furgonais su vidaus degimo varikliais. Šia priemone siekiama 90 proc. sumažinti išmetamų teršalų kiekį, palyginti su 1990 m. lygiu.

Kad pasiektų šį etapą, visi automobilių gamintojai modernizavo savo gamybos linijas, kad jos būtų neutralizuojančios anglies dioksido išmetimą, ir perėjo prie ekologiškesnių modelių. Kalbame apie hibridinius ir net visiškai elektrinius modelius.

Patogu tai, jog kiekvienas iš mūsų, galvojantis apie tvarumą ir sveikatą, Kauno mieste gali pasinaudoti automobilių nuomos paslauga ir išbandyti mažiau taršius transporto priemonių modelius, prieš pasirenkant geriausią.

 

Mažiau aplinką teršiantys automobiliai

  • Toyota Yaris

„Toyota Yaris“ yra vienas iš penkių ekologiškiausių 2023 m. hibridinių automobilių. Toyota jau daugelį metų daug dėmesio skiria šios technologijos modelių gamybai, todėl nenuostabu, kad šis automobilis užima pirmąją vietą mažiausios taršos automobilių pardavimų reitinge. Konkrečiai „Yaris“ išmeta 102 g CO2 vienam kilometrui.

  • Hyundai Ioniq

Prie jų prisijungia mažiau taršių automobilių prisijungia ir „Hyundai Ioniq“. Taip pat sertifikuota, kad ši transporto priemonė išmeta 102 gramus CO2 vienam kilometrui. Tai C segmento automobilis, o tai reiškia, kad jis yra didesnis nei ankstesni modeliai.

  • Suzuki Ignis

Pastaraisiais mėnesiais ir metais „Suzuki“ investavo baterijas į hibridinės transmisijos kūrimą. Tiek daug, kad jos rodikliai gerokai pagerėjo. Tarp penkių mažiausiai aplinką teršiančių hibridinių automobilių sunku buvo nepastebėti „Suzuki Ignis“. Jis išmeta 104 gramus CO2 vienam kilometrui.

Akivaizdu, kad norint į atmosferą išmesti mažiau kenksmingų dujų, būtina mažinti taršių transporto priemonių skaičių. Tačiau ne visi turi pakankamai pinigų, kad galėtų sau leisti pakeisti savo automobilį į hibridinį ar elektrinį. Todėl vis dar populiari išlieka automobilių nuomos paslauga, kuria pasinaudoję galite išsirinkti norimą transporto priemone ir patogiai keliauti.

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 423 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,