Mano Gargždai



Gargžduose siautėjo „Sporto virusas“ (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
J. Lankučio viešosios bibliotekos nuotr. J. Lankučio viešosios bibliotekos nuotr.

Įvairūs tyrimai rodo, kad sportuojantys vaikai mokosi geriau, nes sportas „įdarbina“ ne tik vaiko kūną, bet ir protą. Sportas ne tik didina vaikų ištvermę, stiprina imunitetą bei raumenyną, gerina nuotaiką, bet ir ugdo koncentraciją, atsakomybę, lyderystės įgūdžius.

 

Jono Lankučio viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros skyrius, siekdamas užtikrinti sklandų vaikų ir jaunimo aptarnavimą, nuolat plečia savo paslaugų spektrą ir veiklos sritis. Siekiant suteikti vaikams daugiau galimybių sportuoti, biblioteka, kartu su sporto trenere – kineziterapeute Asta Lukauskiene parengė projektą „Pagauk sporto virusą“ ir pakvietė vaikus dalyvauti teatralizuotuose sporto užsiėmimuose.

Visi užsiėmimai buvo suskirstyti į tris grupes: ikimokyklinukams ir priešmokyklinukams, 1–5 kl. mokiniams, 6–8 kl. mokiniams. Į veiklas įsitraukė Gargždų „Kranto“ ir „Minijos“ progimnazijų, lopšelių-darželių „Saulutė“, „Gintarėlis“, „Ąžuoliukas“, „Naminukas“ ugdytiniai. Patys mažiausi lauke sportavo su Mamulę Mū, vyresni – su išdykėle Pepe Ilgakojine, o vyriausieji su Gregu. Visi personažai buvo atrinkti bibliotekininkų pagal skaitomiausias to amžiaus vaikų grupės knygas. Jie moksleiviams rodė, kaip sportuoja, moka sveikai gyventi ir aktyviai leidžia savo laisvalaikį. Trenerė Asta užsiėmimų metu pasakojo vaikams, kuo naudingas fizinis aktyvumas žmogui, kodėl ir kam reikia daryti vienokius ar kitokius pratimus. Po kiekvieno užsiėmimo, už įdėtas pastangas, vaikai buvo apdovanoti sveikais, energijos suteikiančiais batonėliais ir magnetukais bei veidrodėliais.

Projektu „Pagauk sporto virusą“ siekėme padėti vaikams atrasti aktyvaus laisvalaikio malonumą, nes tik žaisdamas, bandydamas vaikas gali atrasti jam labiausiai patinkantį fizinio aktyvumo būdą. Tikimės, kad fizinis vaikų aktyvumas taps kasdieniu įpročiu ir veikla, o mes pažadame, kad vaikus sportuoti, susipažinti su vis kitais knygų personažais, lavinti skirtingas fizines savybes kviesime ir kitąmet!

 

Projekto akimirkos – Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos darbuotojų nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 307 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,