Mano Gargždai



Savaitės orai: bus vėjuota, lietinga ir vėsu

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Astos Šatkienės nuotr. Astos Šatkienės nuotr.

Pirmadienio dieną mūsų šalies orus lems tolstanti žemo slėgio sritis. Dangumi plauks tai tankesni, tai retesni debesys, vietomis, daugiausia šiaurės rytinėje šalies dalyje, trumpai palis. Pūs palyginti stiprus vakarų, šiaurės vakarų vėjas, 8–13 m/s greičiu, pajūryje gūsiai sieks 15 m/s. Virš mūsų šalies telksis vėsaus oro masė, todėl temperatūra nekils aukščiau 8–13 laipsnių šilumos.

 

Vėsiausia diena bus Panevėžio, Utenos ir Vilniaus apskrityse, šilčiausia – Marijampolės, Tauragės ir Klaipėdos apylinkėse.

Antradienio naktį debesys beveik visur prasisklaidys, dangus pragiedrės, šiek tiek daugiau debesų gali likti vakariniame šalies pakraštyje ir kai kur šiauriniuose rajonuose. Kai kur, didesnė tikimybė vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose, trumpai ir daugiausia negausiai palis. Vakarų, šiaurės vakarų vėjas aprims iki 6–11 m/s. Temperatūra kris iki 1–6, pajūryje 7–9 laipsnių šilumos, ore vietomis, dirvos paviršiuje daug kur numatomos 0–5 laipsnių šalčio šalnos.

Antradienio dieną debesuotumas nuolat keisis, didžiąją dienos dalį lietaus tikimybė bus maža, tik vakare vakariniuose rajonuose kai kur gali trumpai ir daugiausia negausiai palyti. Vėjas suksis iš vakarų, pietvakarių ir pamažu stiprės iki 8–13 m/s, o vakarop pajūryje gūsiai sieks 15–17 m/s. Temperatūra įdienojus kils iki 9–14 laipsnių šilumos.

Trečiadienio naktį iš šiaurės vakarų priartės ciklonas. Dangų greitai dengs tankūs debesys, į daugelį rajonų plis lietus. Pūs stiprokas pietvakarių, vakarų vėjas, vietomis gūsiai sieks 15–20 m/s. Temperatūra dėl tankių debesų nekris žemiau 3–8, pajūryje 9–11 laipsnių šilumos.

Trečiadienio dieną vyraus debesuoti su pragiedruliais orai, daug kur protarpiais palis. Vėjas suksis iš šiaurės vakarų ir išliks stiprus, vietomis gūsiai sieks 15–20 m/s. Su šiaurės vakarų vėju į šalį ims plūsti šalto oro masė, todėl temperatūra nekils aukščiau 8–13 laipsnių.

Ketvirtadienio naktį debesys prasisklaidys, trumpai ir negausiai palis tik kai kuriose vietovėse, gali iškristi ir kelios šlapios snaigės. Vėjas nurims ir taps nepastovios krypties. Pragiedrėjus ir vėjui nurimus vietomis susidarys rūkas. Temperatūra kris iki 1–6 laipsnių šilumos, ore vietomis, dirvos paviršiuje daug kur numatomos 0–5 laipsnių šalčio šalnos.

Ketvirtadienio dieną dangų dengs vis tankesni debesys, vietomis trumpai ir negausiai palis, kai kur gali pasirodyti ir šlapios snaigės. Vėjas papūs iš rytų, 7–12 m/s greičiu. Diena bus šalta, temperatūra kils tik iki 4–9 laipsnių šilumos.

Penktadienį piečiau slinks ciklonas, šiaurėje bus įsitaisiusi aukšto slėgio sritis, todėl didžiausia kritulių tikimybė bus pietiniuose ir pietrytiniuose rajonuose, lietų vis dažniau paįvairins šlapdriba. Pūs stiprokas šiaurės rytų vėjas. Naktį liks tik vienas kitas laipsnis šilumos, vietomis pašals, dieną šils vos iki 2–7 laipsnių.

Pagal dabartinius duomenis šeštadienis turėtų būti sausesnis ir šaltesnis, o sekmadienį padidės kritulių tikimybė, turėtų bus šiek tiek šilčiau.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 98 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,