Mano Gargždai



Komandinėse Lietuvos jaunučių šachmatų pirmenybėse garbingai kovėsi ir Klaipėdos rajono komanda

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Zigmo Bitino nuotr. Zigmo Bitino nuotr.

Spalio 14 d. Vilniuje, „Senjorų avilyje“ įvyko 2023 metų Lietuvos jaunučių (2013 metų gimimo ir jaunesni) komandinės šachmatų pirmenybės. Tarp trylikos vaikinų komandų kovėsi ir Klaipėdos rajono BĮ Sporto centras jaunieji šachmatininkai. Komandą sudarė: Antanas Čechavičius (g. 2013), Oskaras Kušlikis (g. 2015), Norbertas Šatkus (g. 2014), Dominykas Kondrotas (g. 2014) ir Gabrielius Martinkus (g. 2015).

 

Būdami kiek jaunesni, mūsiškiai turėjo atkakliai grumtis su stipriausių Lietuvos šachmatų centrų atstovais. Ypač nepalankūs buvo burtai, mums skyrę kovoti su penkiomis pirmojo šešeto komandomis. Bet čia nepasirinksi. Nepaisydami autoritetų mūsų berniukai du mačus laimėjo, vieną sužaidė lygiomis ir tris kartus pralaimėjo. Kelių komandų dalybose, pagal nepalankius papildomus rodiklius, mes atsidūrėme devintoje vietoje.

Pergales pavyko pasiekti prieš Ukmergės sporto centrą rezultatu 3:2, prieš Visagino šachmatų klubą – 3,5:1,5. Lygiomis (2,5:2,5) sužaidėme su Kauno SM „Gaja“, pralaimėjome čempionais tapusiems Vilniaus „Tauro“ pirmosios komandos nariams 1:4 ir finiše rezultatais 2:3 – Vilniaus „Šachmatų erdvės-2“ bei Tauragės sporto centro pirmajai komandai. Ypatingai reikia pažymėti tauragiečių puikų žaidimą. Jie iki paskutinio mačo su mūsiškiais buvo varžybų lyderiai bei pretendavo į pirmąją vietą. Tereikėjo tauragiškiams laimėti rezultatu 4:1, ir jie čempionai. Deja, principinis mačas baigėsi rezultatu 3:2... Antroje vietoje pagal papildomus rodiklius atsidūrė Vilniaus „Šachmatų erdvės-1“, o trečioje Tauragės SC-1“ komandos.

Komandos kapitonas Antanas Čechavičius prie pirmos lentos pelnė 4 taškus iš 6 galimų. Antroje lentoje Oskaras Kušlikis į komandos taupyklę pridėjo 2 taškus. Norbertas Šatkus trečioje lentoje pelnė 4 taškus, Dominykas Kondrotas ketvirtoje – 3 taškus, o penktoje Gabrielius Martinkus – 1 tašką.

Nesvarbu, kad iškovota vieta ne pati aukščiausia, komandos pasirodymą vertinu gerai. Kitą metą didžiuma šios komandos narių (išskyrus Antaną) vėl turės galimybę parodyti savo žaidimo lygį. Tik mūsų varžovai bus jaunesni. Tada ir matysime ko mes verti.

Tradiciškai dėkoju vaikus lydėjusiems tėveliams, kurie padėjo spręsti įvairius klausimus.

  

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 429 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,