Mano Gargždai



„Amber Volley“ tinklininkai Baltijos lygos sezoną pradėjo derlingai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
SimFoto nuotr. SimFoto nuotr.

Gargždų „Amber Volley“ komanda gana sėkmingai po metų pertraukos sugrįžo į „Cronimet“ Baltijos vyrų tinklinio lygą. Per pirmąsias dvejas sezono rungtynes Gargždų klubas iškovojo keturis taškus.

 

Pirmosiose rungtynėse šeštadienį „Amber Volley“ savo aikštėje dar šiek tiek pristigo susižaidimo ir po permainingos kovos 2-3 (25:20, 20:25, 25:21, 19:25, 12:15) pralaimėjo praėjusio sezono bronzos medalininkei Daugpilio „Ezerzeme/DU“ (Latvija) ekipai.

Šeimininkams 18 taškų pelnė komandos naujokas iš Kolumbijos Cristianas Palaciosas, 16 – Artūras Vincėlovičius, 13 – Daumantas Katinas, 12 – Edvinas Žaltauskas, 11 – Andrejus Čmirovas. Svečių greotse rezultatyviausiai žaidė Armandas Rokjanas (22 tšk.).

Video: https://www.youtube.com/watch?v=PnpkWsSJYcs

Pirmosios pergalės ilgai laukti nereikėjo. Jau sekmadienį „Amber-Arlanga“ Gargžduose 3-0 (25:18, 25:23, 25:14) nepaliko vilčių „Jėkabpils-Lūši“ (Latvija) tinklininkams.

Nugalėtojams 17 taškų pelnė A. Vincėlovičius, 12 – A. Čmirovas, po 8 – Ch. Palaciosas ir D. Katinas.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=I32al_kdsZ4

Gargždų komandos kapitonas ukrainietis Dmitrijus Šlominas džiaugėsi ekipos sugrįžimu į Baltijos lygą.

„Sulipdėme gerą komandą su gera atmosfera. Turime ir patyrusių žaidėjų, ir užsivedusio jaunimo, kuris nori save parodyti. Po pirmųjų dvejų rungtynių galime pasakyti, kad dar trūksta susižaidimo, kartais stinga koncentracijos ir stabilumo. Nejaučiame dar žaidybinio ritmo aukščiausiame lygyje“, – sakė D. Šlominas.

Visi Gargždų ekipos žaidėjai kartu treniruojasi tik likus dviem dienoms iki rungtynių, o per tiek laiko sunku sparčiai tobulėti. Visgi sezonui įsibėgėjus, „Amber Volley“ žaidimas turėtų gerėti. Taip mano D. Šlominas, pabrėžęs, jog komanda sieks patekti į finalo ketvertą, kuriame rungtyniavo 2022 metais.

„Be abejo, kad su laiku tapsime geresne komanda. Baltijos lyga šį sezoną yra labai stipri. Visos estų komandos kaip visada yra aukšto lygio su dideliais biudžetais, gero lygio vietiniais žaidėjais bei stipriais legionieriais. Latviai pastaraisiais metais stipriai patobulėjo. Su visomis komandomis turime kovoti dėl kiekvieno taško. Negalime galvoti, kad jeigu 2022 metais buvome finalo ketverte, tai šiemet vėl tikrai tą pakartosime. Turime kiekvienose rungtynėse įrodinėti, kad mes esame verti ten būti“, – pasakojo D. Šlominas.

Po pirmųjų dviejų rungtynių „Ambet Volley“ su 4 taškais įsitaisė trečioje turnyro lentelės vietoje. Kitą savaitgalį Lietuvos komanda viešės Estijoje, kur susitiks su Veru „Barrus Voru“ bei Tartu „Bigbank“ ekipomis.

 

Savaitgalį taip pat startavo ir „Teida“ Lietuvos moterų tinklinio čempionatas, kuriame varžosi penkios komandos.

Pirmosiose rungtynėse Lietuvos U20 merginų tinklinio rinktinė, treniruojama Jolitos Kontvainienės, Vilniuje 3-0 (25:20, 25:13, 25:17) įveikė Vilniaus VMSM „Sostinės tauro-VTC“ komandą.

Nugalėtojoms 12 taškų pelnė Anastasija Jesipenko, po 11 – Austėja Žukaitė ir Elena Kuodaitytė. Vilniaus ekipoje 12 taškų surinko Gintarė Nutautaitė, 10 – Vakarė Bartkutė.

Spalio 21 dieną Lietuvos U20 rinktinė susitiks su Vilniaus universiteto (VU) komanda. Čempionate taip pat dalyvauja praėjusio sezono finalininkės „Kauno-VDU“ ir Jonavos „Aušrinės“ ekipos.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 379 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,