Mano Gargždai



Sinoptikai skelbia prognozę naujai savaitei

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Astos Šatkienės nuotr. Astos Šatkienės nuotr.

Naktį Lietuvą maudęs pietinis ciklonas pamažu traukiasi. Šiandien, pirmadienį, mūsų orus jau lems vakarinis šio ciklono pakraštys.

 

Diena šalyje bus debesuota, kai kur su nedideliais pragiedruliais. Daug kur protarpiais palis, bet vyraus nedidelis, kai kur vidutinio intensyvumo lietus. Vėjas iš šiaurės vakarų pamažu suksis iš vakarų, pietvakarių, bus vidutinio stiprumo. Aukščiausia temperatūra šiandien sieks 8–13 laipsnių šilumos, šilčiausia bus pietvakariniuose šalies rajonuose.

Antradienį Lietuva trumpam pateks į aukštesnio slėgio sritį. Nakties pradžioje dar daug kur, ypač rytiniuose ir šiauriniuose rajonuose, trumpai palis. Vietomis nusidrieks rūkas ar bent rūkana. Vėjas vakarų, pietvakarių, nestiprus.

Temperatūra naktį pažemės iki 3–8 laipsnių šilumos.

Antradienio dieną šalyje bus debesuota su pragiedruliais. Vietomis trumpai palynos. Vėjas bus besikeičiančios krypties, vidutinio stiprumo. Temperatūra dieną vėl pakils iki 8–13 laipsnių šilumos.

Trečiadienį mūsų orus perims valdyti naujas ciklonas. Iš pietų kylantis atmosferos frontas naktį lietų atneš daugiausia į pietinius šalies rajonus, o dieną sodriai palis visame krašte. Pūs smarkokas rytinių krypčių vėjas, pajūryje jo gūsiai gali siekti 15 m/s. Temperatūra naktį svyruos nuo 2–4 laipsnių šilumos šiaurinėje šalies pusėje iki 5–7 ar net 8 laipsnių šilumos pietuose. Lietingą dieną vyraus 5–9 laipsnių šiluma, tik Kuršių nerijoje ir Dzūkijos pietuose gali būti laipsniu kitu šilčiau.

Ketvirtadienį Lietuvoje išsilaikys žemesnio slėgio laukas. Ir naktį, ir dieną daug kur palis, bet jau ne taip įkyriai ir daugiausia negausiai. Vėjas tebepūs rytinių krypčių, naktį dar bus apysmarkis, dieną – vidutinio stiprumo. Temperatūra naktį pažemės iki 1–6, pajūryje ir pietiniuose rajonuose vietomis iki 8 laipsnių šilumos. Dieną oras sušils iki 4–9 laipsnių šilumos.

Penktadienį naujas ciklonas atneš dar vieną porciją lietaus. Gausiau palis naktį. Vidutinio stiprumo vėjas naktį dar pūs iš rytų, šiaurės rytų, dieną bus besikeičiančios krypties. Temperatūra nedaug skirsis nuo praėjusios paros: naktį numatoma 2–7, dieną 4–9 laipsniai šilumos.

Savaitgalį prognozuojami gana ramūs, tarpais su krituliais orai. Debesuotomis naktimis temperatūra visur turėtų išlikti teigiama, dienos žada būti vėsokos.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 285 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,