Mano Gargždai



Darbą pradeda naujieji seniūnaičiai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Klaipėdos rajone jau baigėsi pirmasis seniūnaičių rinkimų etapas, per kurį išrinkti net 56-ių seniūnaitijų atstovai. Šiandien jiems iškilmingai įteikti pažymėjimai, pasveikinta su nelengvo, tačiau prasmingo darbo pradžia.

 

„Seniūnaičiai yra tie, kuriems rūpi, kas vyksta jų gyvenamojoje aplinkoje, rūpi čia gyvenantys žmonės, kurie mato problemas ir yra pasiruošę kartu su savivalda jas spręsti. Džiaugiuosi, kad atsiranda norinčių ir galinčių pretenduoti į šią poziciją, dirbti visuomeniniais pagrindais ir būti tais tarpininkais tarp gyventojo ir Savivaldybės. Darbas tikrai nėra lengvas, visuomenė kelia aukštus lūkesčius, o ir mes norime konstruktyvaus dialogo ir bendro darbo, kuriant geresnę aplinką visiems. Tad šiandien noriu ne tik pasveikinti visus, kurie pradės žengti seniūnaičio keliu, bet ir padėkoti kiekvienam už tai, kad kuriate tą tikrąją savivaldą, imatės atsakomybės bei palinkėti kantrybės ir ryžto, sprendžiant problemas, teikiant idėjas“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Seniūnaičių pažymėjimų įteikime dalyvavo ir kiti Klaipėdos rajono savivaldybės vadovai, Tarybos nariai, seniūnai, skyrių vedėjai, tad naujai išrinkti seniūnaičiai turėjo puikią progą susipažinti ir jau iškart aptarti rūpimus klausimus.

Seniūnaičiai atstovauti savo seniūnaitijos gyventojų interesams renkami 4 metams. Jų veikla – visuomeninė. Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos sprendimu jiems kas mėnesį gali būti skiriama 50 eurų išmoką kanceliarinėms, ryšio ar kitoms išlaidoms padengti.

Šiuo metu seniūnaičiai neišrinkti 21 seniūnaitijoje, kur kandidatams pritrūko reikiamo balsų skaičiaus. Tad jose vyks pakartotiniai rinkimai. Planuojama, kad gruodžio mėnesį seniūnaičius rinks Šiūparių, Kiškėnų, Rudgalvių, Dituvos, Derceklių, Mickų, Butkų, Kalnuvėnų, Aukštkiemių, Radailių, Mazūriškių, Slengių, Baukštininkų, Gindulių seniūnaitijos ir visos Gargždų seniūnijos seniūnaitijos.

Kviečiame gyventojus sekti naujienas ir dalyvauti pakartotiniame balsavime!

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 82 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,