Mano Gargždai



„Vaivorykštės“ vienuoliktokai lankėsi Savivaldybėje: sužinojo apie viešuosius užrašus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Šį trečiadienį Klaipėdos rajono savivaldybėje lankėsi Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos vienuoliktokai su savo lietuvių kalbos mokytoja Giedre Mogilaite ir dalyvavo paskaitoje „Viešieji užrašai mūsų aplinkoje“.

 

Mokiniai sužinojo, kas yra viešieji užrašai, kokios būna jų rūšys, kodėl ir kaip jie derinami Savivaldybės administracijoje, kokie valstybinės lietuvių kalbos reikalavimai jiems yra keliami. Paminėtos ir problemos – kad ne visada Registrų centro Juridinių asmenų registre įregistruojami taisyklingi lietuviški pavadinimai, kad verslininkai, registruodami prekių ženklus, vis dar vengia lietuviškų žodžių ir trokšta savo prekes ir teikiamas paslaugas įvardyti angliškai, nors būtent savà kalbà ir parodo mūsų išskirtinumą, ‒ ja turime didžiuotis ir džiaugtis, kad turime tokią turtingą ir reprezentuoti pasaulyje.

Pasidžiaugta, kad mūsų rajone ir jo centre – Gargžduose dauguma viešųjų reklaminių užrašų yra lietuviški ir taisyklingi, o į pastabas atsižvelgiama, verslininkai išsitaiso klaidas, konsultuojasi, stengiasi jų nebedaryti.

Mokiniams, iš kurių ne vienas ateityje taps verslininku, palinkėta išsaugoti unikalią lietuvių kalbą: rinktis prekių ženklams ir įmonėms pavadinti lietuviškus žodžius, naujoms prekėms ar paslaugoms pavadinti ieškoti lietuviškų žodžių, reklaminius užrašus rašyti taisyklingai lietuviškai.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 93 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,