Mano Gargždai



Gargžduose gintaru sužibo kalėdinė eglė: jaukumu tviska visas miestas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Simos Ulvikienės nuotr. Simos Ulvikienės nuotr.

Klaipėdos rajonas pradėjo pagrindinių metų švenčių laukimą – penktadienį Gargžduose ne tik įžiebta pagrindinė rajono eglė, bet gintarinėmis šviesomis suspindo ir kitos miesto erdvės. Šventinė nuotaika šiemet bus jaučiama ir Gargždų parke – jo pagrindinė alėja papuošta girliandomis. Be to, sužibo net keturiolika Klaipėdos gatvėje augančių eglių.

 

Klaipėdos rajono krantus skalaujanti Baltijos jūra šiemet padiktavo ir pagrindinės rajono eglės puošybą. Šviesiai geltonos spalvos girliandomis išpuošta eglė nutvisko gintarine spalva. Tūkstančiai lempučių, tarsi maži gintaro gabalėliai, nuklojo visą net 10-ies metrų aukštį siekiančią Kalėdų eglę, o jos viršūnę vainikavo ir specialus miesto jubiliejui kurtas ženklas. Jo simbolika – baltiška ir pristato keturių kultūrų, keturių vandenų sinergiją, Gargždų istoriją.

Šiemet Gargždai švenčia 770-ies metų jubiliejų, tad Kalėdų eglės įžiebimo šventė tarsi vainikavo visus metus vykusius jubiliejinius renginius, pavadinimu „770 – Įkvėpti ateities“. Šalia eglės pastatytos penkios kalėdinės instaliacijos – skirtingo dydžio dovanos, nes kokios Kalėdos be jų. Gintaru sutviskusią eglę papildė ir girliandomis nušvitę Savivaldybės aikštėje esantys medžiai, Muzikos mokyklos ir Savivaldybės pastatai, skveras prie knygyno bei miesto parko pagrindinė alėja, kuri taip papuošta pirmą kartą.  

Į renginį susirinkę šimtai žmonių galėjo stebėti ne tik eglutės įžiebimą, bet ir įspūdingą lazerių šou ir dvi skaitmenines kalėdines istorijas – į šventę atskubėjęs Kalėdų Senelis su visais pasidalijo, kokius du sapnus sapnavo – jie projekcijomis pademonstruoti ant Savivaldybės pastato sienos.  

 

Šventės akimirkos Simos Ulvikienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 166 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,