Mano Gargždai



Paaiškėjo „Tavo idėja“ laimėtojai. Šiemet balsavo rekordinis kiekis žmonių

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Dar rugpjūčio 1-ąją Klaipėdos rajone prasidėjęs „Tavo idėja“ konkursas jau pasiekė finišo tiesiąją. Po visą lapkritį trukusio balsavimo, kai gyventojai galėjo balsuoti net už 31-ą šiemet pateiktą projektą, suskaičiuoti galutiniai balsai, kurių šiemet rekordiškai daug. Iš viso už idėjas balsavo net 7508 žmonės, kurie atidavė 18334 balsus. Tai naujas jau ketvirtus metus vykstančio Dalyvaujamojo biudžeto rekordas bei didžiausias balsavusiųjų skaičius Lietuvoje. Iš viso šiemet laimėjo 7 projektai, surinkę daugiausiai balsų – du didelės vertės, trys mažos ir dar du mažos vertės gyvenvietėse, kur gyvena iki 250 žmonių. Su šiais projektais, „Tavo idėja“ jau peržengė milijono eurų ribą, skirtą tik gyventojų idėjoms įgyvendinti.  Klaipėdos rajono savivaldybė vienintelė šalyje – skyrusi tiek lėšų Dalyvaujamajam biudžetui.

 

Šių metų „Tavo idėjos“ projekte sulaukta taip pat ir rekordiškai daug žmonių idėjų. Į balsavimo etapą pateko net 31 idėja – nuo šviečiančių suoliukų ir OCR įrenginių, iki žaidimų aikštelių, fontanų, poilsio parkų ar pontoninių tiltų.

Balsavimas vyko visą lapkričio mėnesį ir jis buvo itin įnirtingas. Projektai balsų skaičiumi rungėsi ne tik savo, bet ir skirtingose kategorijose. Jau per pirmąją savaitę sulaukta daugiau kaip 4 tūkstančių balsų, o vėliau šis skaičius tik augo. Pasibaigus balsavimui, paaiškėjo, kad pasiektas ir naujas „Tavo idėjos“ rekordas. Už 31 -ą idėją buvo atiduoti net 18334-i balsai, o iš viso balsavo net 7508 Klaipėdos rajono gyventojai. Aktyviausi – 30–37 metų gyventojai, tačiau nuo jų neatsiliko ir vyresni – už idėjas balsavo 70-mečiai, 80-čiai, 90-mečiai ir vyresni.

 

Tad laimėtojais tapo šie projektai:

Didelės apimties kategorijoje – „Pramogauju ir sportuoju „Minijos“ progimnazijos skvere, Gargžduose“ (960 balsų) bei „Kalnų dviračių parko sukūrimas Veiviržėnuose“ (870 balsų).

Mažos apimties kategorijoje – „Šviečiantys suolai-gėlynai Gargžduose“ (846 balsai), „Poilsio zonos įrengimas Veiviržėnų slėnyje“ (749 balsai), „Mažylių rojus“ vaikų žaidimo aikštelė Gargžduose“ (723 balsai).

Mažos vertės (iki 250 gyventojų) – „Šalpėnų parko tvenkinio pritaikymas poilsiui“ (842 balsai), „Atvira kultūra Žadeikiuose“ (752 balsai).

„Kad projektas „Tavo idėja“ yra mūsų visų sėkmės istorija sakiau jau ne kartą. O šių metų idėjų gausa ir balsavimas parodė, jog žmonės tiki šiuo projektu ir ne tik tiki, bet ir mato jo naudą bei galimybę įgyvendinti, kad ir pačias beprotiškiausias idėjas, kurios puošia mūsų rajoną. Tai išties didžiulė nauda mums visiems, nes idėjos, ateinančios iš pačių gyventojų yra svarbiausios ir reikalingiausios. Nuoširdi padėka visiems teikusiems idėjas, Administracijos darbuotojams, padėjusiems idėjų autoriams ir toliau dirbsiantiems, kad jos būtų įgyvendintos, bei, aišku, visiems, kurie nepagailėjo savo laiko ir balsavo bei rinko geriausias. Projektas „Tavo idėja“ dar kartą parodė, kad visi kartu mes galime nuveikti labai daug ne tik dėl savęs, savo bendruomenės, bet ir dėl viso Klaipėdos rajono“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Su šių metų „Tavo idėja“ Klaipėdos rajonas jau peržengė milijono eurų ribą, skiriamą gyventojų idėjoms realizuoti. Kai bus įgyvendinti šių metų projektai laimėtojai, idėjoms jau bus skirta net 1 milijonas 200 tūkstančių eurų. Per ketverius metus, kai Klaipėdos rajone vyksta Dalyvaujamasis biudžetas jau įgyvendinta 18 projektų, dar keturi šiuo metu įpusėję, na, o per artimiausius metus arba dvejus, priklausomai nuo projekto apimties, realybe virs ir šiais metais gyventojų išrinkti 7 projektai.

 

Balsavimo rezultatai

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 423 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,