Mano Gargždai



Nuo sausio – nauji universaliųjų pašto paslaugų tarifai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Lietuvos pašto nuotr. Lietuvos pašto nuotr.

Lietuvos paštas primena, kad nuo ateinančių metų sausio 1 d. įsigalioja nauji universaliosios pašto paslaugos tarifai privatiems klientams. Dėl jų bus pakoreguotos tiek Lietuvos viduje, tiek į užsienį siunčiamos korespondencijos ir siuntinių kainos.

 

Didesnes, nuo 500 g iki 2 kg sveriančias registruotas siuntas į kai kurias užsienio šalis bus galima siųsti pigiau. Nuo 4 iki 16 proc. sumažės kainos, siunčiant minėtas siuntas populiariausiomis kryptimis – į JAV, Nyderlandus, Kanadą, Australiją ir Italiją.

Bendra vidutinė į užsienį siunčiamų pašto siuntinių kaina mažės 0,90 Eur, arba 3 proc.

Siunčiant į užsienį neregistruotą mažąją korespondenciją iki 20 g svorio (laiškus ir atvirlaiškius), siuntimo kainos populiariausiomis kryptimis bus vidutiniškai nuo 11 iki 22 proc. didesnės.

Nauji įkainiai bus taikomi ir Lietuvos viduje siunčiamoms neregistruotoms ir registruotoms siuntoms. Nuo Naujųjų metų korespondencijos siuntų bei siuntinių siuntimas šalies viduje vidutiniškai pabrangs apie 20 proc. Įsigaliojus naujiesiems tarifams, neregistruoto standartinio laiško arba atvirlaiškio siuntimas Lietuvoje kainuos 1,55 Eur.

Lietuvos paštas taip pat atkreipia dėmesį, kad nuo 2024 metų nebelieka nepirmenybinių korespondencijos siuntų šalies viduje. Šį pokytį daugiausiai lėmė mažėjanti nepirmenybinių siuntų paklausa gyventojams vis dažniau renkantis būtent pirmenybinį siuntimą. Nepirmenybinių pašto siuntų, siunčiamų į užsienį, buvo atsisakyta dar 2021 m.

Lietuvos pašto taikomus universaliosios pašto paslaugos (UPP) tarifus didele dalimi nustato Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT). Pastaroji tai daro atsižvelgdama į bendrovės patiriamas šių paslaugų teikimo sąnaudas už praėjusius kalendorinius metus.

Poreikį didinti UPP tarifus lėmė 2022 m. augusios vidaus sąnaudos laiškininkų atlyginimams, fiksuota ženkli prekių ir paslaugų kainų infliacija, brangę degalai ir kiti energetiniai ištekliai.

Su nuo 2024 m. įsigaliosiančiais naujaisiais UPP tarifais susipažinti galite čia.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 471 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,