Mano Gargždai



Į ką reikia atsižvelgti renkantis advokatą?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Vienas klausimų, kuris kyla kone kiekvienam, susidūrusiam su teismine sistema – į ką reikia atsižvelgti renkantis advokatą? Kaip žinoti, kuris galėtų atstovauti jus teisme geriausiai?

 

Teisės Vartų platforma leidžia paprastai, itin greitai ir visiškai nemokamai rasti advokatus ir kitų sričių teisininkus, kurie yra pasirengę jums pasiūlyti savo teisines paslaugas, atsižvelgiant į teisės sritį, miestą ir kitas detales. Išsirinkti tinkamą advokatą šiuo atveju jums neabejotinai padės žemiau pateikti klausimai. Į juos atsakę, daug paprasčiau nuspręsite, ar jūsų potencialus advokatas tinkamai jus atstovaus.

 

Kokioje srityje advokatas specializuojasi?

Svarbu pažymėti, kad nors advokatūros kvalifikaciniame egzamine patikrinamos visos teisinės žinios, advokatai, kaip ir visi specialistai, turi savo stiprybių – t. y. sričių, kuriose paprastai specializuojasi. Vieni advokatai dirba vien su įmonėmis, kiti – vien su fiziniais asmenimis. Vieni specializuojasi tarptautinės teisės srityje, kiti – padeda skyrybų bylose, ir pan.

Todėl, priklausomai nuo jūsų teisinės problemos pobūdžio, reikėtų rinktis toje srityje besispecializuojantį advokatą. Tokiu būdu galėsite būti tikri, kad padarėte viską, kas priklauso nuo jūsų pasirinkimo.

 

Kokia jo patirtis?

Jeigu jūsų teisinė problema yra sudėtinga, galimai norėsite bendradarbiauti su daugiau profesinės patirties turinčiu advokatu. O jeigu problema yra paprasta, ją veikiausiai išspręs ir pradedantysis advokatas. Akivaizdu, kad siekiant gero atstovavimo, ypač, jeigu jūsų atvejis patenka į sudėtingų bylų kategoriją, reikėtų pasirinkti tokį advokatą, kuris turi pakankamai praktinės patirties jus atstovauti.

Visgi kiekviena situacija yra skirtinga, todėl konkrečiu atveju apsispręsti padės konsultacija su šios srities specialistu.

 

Kaip apie advokatą atsiliepia kiti, jo paslaugomis besinaudojusieji?

Nors vien remiantis atsiliepimais išvadas daryti nebūtų teisinga, tačiau kitų advokatų klientų įžvalgos gali būti naudingos. Tokiu būdu galite greičiau atrasti jūsų poreikius geriausiai atitinkantį teisininką ir pradėti sklandų bendradarbiavimą.

 

Kokios advokato asmeninės savybės?

Viena vertus, galima sakyti, kad asmeninės savybės tėra niekis, jeigu asmuo savo darbą atlieka profesionaliai. Visgi sunkumai komunikuojant gali darbo procesą apsunkinti. Todėl labai svarbu išsirinkti advokatą, kuriuo iš tiesų pasitikėtumėte. Kitu atveju bendradarbiavimas bus apsunkintas, o kai kuriais atvejais netgi ir neįmanomas.

Kaip tai patikrinti? Viskas labai paprasta. Jeigu advokatas geba paaiškinti sudėtingus procesus jums aiškiu būdu, o bendraudami su specialistu nesijaučiate nepatogiai, tai – rimtas ženklas, kad galėsite bendradarbiauti išvengdami didesnių problemų. O jeigu komunikuoti sudėtinga ir išlaikyti abipusę pagarbą sunku, verčiau ieškokite kito, jums padėti galinčio, advokato.

 

Kokie yra pasirinkto advokato teikiamų paslaugų įkainiai?

Nors finansinis klausimas dažnai yra nepatogus, tačiau šiuo atveju, jis – itin svarbus. Tai taip pat neabejotinai turės reikšmės, ar galite pasirinkti šį advokatą, ar verčiau ieškosite kito.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad advokatai dažniausiai dirba ne vieni, turi bent vieną ar kelis padėjėjus, kurie padeda jo darbe, pavyzdžiui, padeda pasiruošti posėdžiams teisme, surinkti reikiamą informaciją ir kt. Taip pat advokato valandiniame įkainyje dažnai atsispindi ir jo turima patirtis bei laimėtų bylų skaičius.

 

***

Taigi, advokato paieškos iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti komplikuotos. Visgi, aiškiai išdėstyti lūkesčiai ir poreikiai padeda nesunkiai išsirinkti tinkamai jums atstovauti galintį advokatą. Jeigu radote teisininką, kuris specializuojasi jums reikalingoje teisės srityje, turi pakankamai patirties padėti spręsti jūsų teisinę problemą ir svarbiausia – jo kompetencija visiškai pasitikite, tuomet ir bendradarbiavimo procesas bus sklandus ir nekeliantis įtampos. O tai – viena iš svarbių dedamųjų, siekiant užsibrėžtų tikslų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 183 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,