Mano Gargždai



Kas yra žinoma apie netradicinės muzikos festivalius Lietuvoje?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Unsplash.com nuotr. Asociatyvi Unsplash.com nuotr.

Laikas nesustojamai rieda į priekį, todėl visiškai suprantama, kad šalia įprastinių, tradicinių muzikos žanrų užgimsta naujos, kartais gal net keistos, tačiau dėl to nė kiek ne prastesnės ir meninę vertę išsaugančios muzikavimo formos. Tad užgimsta ir nauji festivaliai, skirti tokios muzikos gerbėjams. Jei ką nors domina tokie festivaliai, tai žinokite, jog visi Lietuvoje vykstantys festivaliai yra pristatomi interneto platformoje: https://pickvibe.lt/lt/festivals.

 

Kam yra skirtas tarptautinis šiuolaikinės muzikos festivalis „Druskomanija“ ir kas jo metu vyksta?

Šiuolaikinės muzikos festivalis „Druskomanija“ apima trikampį, jungiantį Vilnių, Druskininkus ir Liškiavą. Festivalyje galima išgirsti daug eksperimentinės ir improvizacinės muzikos, į programą įsilieja vizualioji ir tylioji muzika.

Kompozitoriai raginami sukurti netradicines partitūras – tekstines, grafines ir visokias kitokias. Festivalyje dalyvauja kompozitoriai, tame tarpe ir jauniausieji, iš pačių įvairiausių pasaulio kampelių. Festivalio metu rengiamų konferencijų lankytojai aktyviai dalyvauja susitikimuose su kūrėjais.

 

Kokiame vasaros pabaigos festivalyje dalyvauja netradicinės muzikos ir baltų kultūros tęstinumo puoselėtojai?

Netradicinės muzikos ir baltų kultūros saugotojus rugpjūčio mėnesį krūvon sukviečia tarptautinis naujoviško folkloro festivalis „Mėnuo Juodaragis“. Festivalis trunka tris dienas. Jo metu skamba įvairių krypčių muzika – tai ir naujasis, ir tradicinis folkloras, ir rokas, ir gotikos stiliaus muzika, ir elektroninė šokių muzika. Šioje muzikos šventėje dalyvauja ne tik profesionalūs, bet ir mėgėjų meno kolektyvai, jų kūryba mėgaujasi įvairaus amžiaus žmonės.

 

Kodėl festivalis „Mėnuo Juodaragis“ yra vadinamas naujosios baltų kultūros lopšiu arba kalve?

Vieni festivalį „Mėnuo Juodaragis“ vadina naujosios baltų kultūros lopšiu, kiti – kalve. Ir abeji neklysta, nes festivalyje ne tik kruopščiai gilinamasi į pagoniškus baltų kultūros klodus, bet ir tuo pačiu ieškoma naujų šios kultūros formų. Kitaip tariant, jame gimsta naujoji baltų kultūra.

Šis modernumo paieškomis paremtas eksperimentavimas akivaizdžiai prisideda prie etnokultūros atgaivinimo, padeda kurti dvasiškai prasmingas jos ateities vizijas, kurios paremtos nuoširdumu bei netradiciniu požiūriu į baltiškos kultūros savitumą ir dvasinę jos esmę. Šį tikrai smagų ir įspūdingą festivalį drąsiai galima pavadinti savotišku ritualu, kuris jo dalyvių širdis pavergia išskirtiniu žavumu ir žaismingumu.

 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 165 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,