Mano Gargždai



Veiviržėniškiai linksminosi šventėje „Prie Veiviržo“ (papildyta)

Įvertinkite šį įrašą
(8 balsai)
Simos Ulvikienės nuotrauka. Simos Ulvikienės nuotrauka.

Šeštadienį įvairiausiuose Klaipėdos rajono kampeliuose šurmuliavo renginiai. Linksminosi ir Veiviržėnų gyventojai bei miestelio svečiai – vyko šventė „Prie Veiviržo“.

 

Veiviržėnų kultūros centras kartu su vietos bendruomene ir seniūnija, JK „EKIPA“ bei viešąja įstaiga Gargždų vaikų ir jaunimo edukaciniu centru organizavo  jau tradicija tapusią miestelio šventę – „Prie Veiviržo“. Projekto organizatorių tikslas – suorganizuoti kasmetinę vasaros šventę, siekiant plėtoti kultūrines vertybes Veiviržėnų miestelio  bendruomenėje. Ši šventė turi gilias tradicijas, anksčiau ji buvo vadinama „Magdalena“, Šv. Marijos Magdalenos atminimui. Šventė suburia miestelio gyventojus pabūti kartu, susitelkti į vieną bendruomenę ir kultūringai praleisti laiką.

Šventė vyko 2 dienas. Ji prasidėjo tradicine miestelio vasaros muge, kurios tikslas – pristatyti lietuvių amatininkus ir jų kuriamą produkciją. Kad būtų linksmiau prekiauti, o pirkėjams rinktis, ką įsigyti, mugės metu koncertavo folkloro klubas „Šeimyna“, kapelos „Mingė“ ir „Subata“. Mugėje buvo galima įsigyti įvairių aksesuarų, rankdarbių, suvenyrų, saldumynų ir kitų gardėsių.

Nuo pat ryto vyko ir krepšinio bei tinklinio varžybos. Nepaisant alinančio karščio, varžybų dalyviai entuziastingai kovojo už savo komandas.

Vaikai rungėsi netradicinėse rungtyse – „Sumo“ ir „Kovinio futbolo“ varžybose, linksmose estafetėse, mėgstantys kūrybą ir meną – dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse.

Vėliau prasidėjo koncertas „Užgreižket muzikonta!“ Pasirodė Veiviržėnų kultūros centro vokalinis-instrumentinis ansamblis „Razbaininkų šaika“, vokalinis ansamblis „Viržis“,  jaunimo vokalinis ansamblis, Judrėnų skyriaus šokių kolektyvas „Pasagėlė“ ir merginų grupė, Endriejavo skyriaus šokių kolektyvas „Flick“ ir Veiviržėnų kultūros centro šokių kolektyvas „Step up“. Vėliau vakare koncertavo TV projekto „X-faktorius“ dalyvis Vilius Trakys, dainininkė Eglė Jakštytė ir muzikos grupė „Išjunk Šviesą“.

Renginį vainikavo dangaus žibintai, putų šou bei fejerverkai. Organizatoriai tvirtina miestelio gyventojams norėję suorganizuoti šventę, kurioje atsiskleistų ir lietuvių kultūrinis paveldas, ir populiarioji kultūra.

Sekmadienį veiviržėniškiai rinkosi į Veiviržėnų šv. apaštalo evangelisto Mato bažnyčioje laikomas Mišios. Sumoje dalyvavo vokalinis Veiviržėnų kultūros centro ansamblis „Viržis“. Po šventinių mišių bažnyčios šventoriuje vyko tradiciniai pietūs – „Agapė“. Pasak organizatorių, tai suartina bendruomenės narius, skatina puoselėti kultūrą bei dvasines vertybes. Planuojant renginį stengtasi atsižvelgti į įvairaus amžiaus bei požiūrio gyventojų poreikius, kadangi tai vienintelė miestelyje vykstanti masinė šventė. Ji visada sulaukia gyventojų ir miestelio svečių iš viso Klaipėdos rajono dėmesio.

 

Veiviržėnuose vykusios šventės akimirkos – Simos Ulvikienės ir Veiviržėnų kultūros centro nuotraukose:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 160 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,